Vaše oči patří do rukou profesionálů!

MUDr. Pavel Horyna Když máme nejen po probdělé noci, ale každý den místo očí škvírky, je na čase s tím něco dělat. Spadlá víčka a pytlíky pod očima nám dodávají smutný a ustaraný výraz. A přitom stačí malý zákrok a rázem o několik let omládnete. Rychlým řešením převislých víček pod očima je blefaroplastika, tedy plastická operace.

Před plasticko-chirurgickým zákrokem je nezbytná konzultace s odborníkem, který zvolí nejvhodnější metodu. Je velmi důležité, aby operaci očních víček prováděl zkušený plastický chirurg na dobře vybavené klinice. V opačném případě můžete skončit s nevzhlednými, viditelnými jizvami následkem špatného vedení řezu. Proto je nutné, aby si zájemkyně nejprve pečlivě prověřily, komu se svěří do rukou. Nabídka těchto služeb je totiž dost velká. Jen lékař totiž přesně ví, jak a kudy vést řez, jaké množství anestetika aplikovat a jak se vypořádat s případnými komplikacemi.

Plastická operace pouze z rukou plastického chirurga

Kůže v oblasti horních a dolních víček je nejtenčí z celého těla, proto tedy není divu, že plastika očních víček patří mezi nejčastější operace v obličeji. Nejen u tohoto typu zákroku je velice důležité zvolit správnou kliniku a hlavně lékaře, s mnohaletými zkušenostmi. „Kožní převisy v oblasti očí nemusí představovat jen problém estetický, ale také zdravotní. Mnohdy způsobují zvýšenou únavnost zraku, horší vidění, slzení očí a bolest hlavy,“ vysvětluje MUDr. Pavel Horyna, plastický chirurg z MEDICOM Clinic v Ústí nad Labem.

Operace probíhá v lokálním znecitlivění, u bázlivějších lidí lze zvolit analgosedaci. „Celkovou anestezii moc nedoporučuji, protože při zákroku potřebuji pacientovu spolupráci, tedy aby se podle potřeby díval dolů nebo nahoru. Plastická operace očních víček patří k méně náročným výkonům, zato s velkým přínosem pro estetiku. Je velmi důležité, aby se řez vedl v přirozeném ohybu kůže, jizvičky jsou tak téměř neviditelné,“ konstatuje MUDr. Pavel Horyna, který má mimo jiné také atestaci z mikrochirurgie.

Nešetřete na svých očích

Dbejte na správný výběr kliniky a odbornost a zkušenosti lékařů, kteří zákroky provádí. Na soukromé klinice možná zaplatíte o 2 000 Kč více než na jiných pracovištích, ale máte tak jistotu, že bude zákrok proveden plastickým chirurgem a na plně vybavené klinice, kde jste pod stálým dohledem, je vám zajištěna odborná péče a odvoz domů po zákroku zdarma. Plastičtí chirurgové, jsou lékaři odborníci ve svém oboru a jejich velkou předností je vynikající cit pro estetiku. Kladou důraz nejen na funkční a zdravotní hledisko operace, ale také na celkový vzhled jizev po operaci a výraz obličeje.
Operaci očních víček podstoupila v MEDICOM Clinic také Tereza Kostková, Bořek Slezáček a nedávno i Felix Slováček. Klinika má k dispozici nejmodernější vybavení pro běžné i nejnáročnější zákroky, klade důraz na neustálé zdokonalování poskytovaných služeb, individuální přístup ke klientovi a jeho pohodlí. Komfort, důvěra, útulné a příjemné prostředí vám usnadní samotný zákrok i jeho pooperační průběh.

Novinky