„Ani jsem nedoufala, že budu se svým břichem tak spokojená,“ raduje se Renata

Větší břicho vadilo paní Renatě (44) odjakživa. Snažila se proto cvičit a na břicho posilovat, ale žádného viditelného zlepšení tím bohužel nedosáhla. Když jí navíc po druhém porodu na břiše zůstal ošklivý kožní převis, definitivně se rozhodla pro plastickou operaci. Dnes s nadšením tvrdí, že je se svým břichem spokojená, jako nikdy dřív.

MEDICOM Clinic

Paní Renata nikdy nezažila, jaké to je, mít ploché břiho. Celý život se proto s břichem trápila, snažila se ho vyposilovat, ale marně. Po porodu dvou dětí se vzhled jejího břicha ještě výrazně zhoršil. Kromě nadbytečného tuku jí totiž na břiše zůstal i ošklivý kožní převis. Bylo jasné, že toho už se nezbaví ani cvičením a zdravým jídelníčkem, a tak se rozhodla vyhledat odbornou pomoc. Pro svou proměnu si nakonec vybrala naši brněnskou kliniku, konkrétně plastického chirurga MUDr. Martina Fialu.

„Paní Renata se na mě obrátila s prosbou o řešení velikosti svého břicha, na kterém měla vysokou tukovou vrstvu a kožní převis. Doporučil jsem jí proto abdominoplastiku s následnou dokorekcí břicha i boků laserovou liposukcí SlimLipo,“ uvádí lékař.

Mírnou nervozitu rychle vystřídalo těšení se na výsledek

MEDICOM Clinic

Než ke konzulaci s panem doktorem došlo, byla ale Renata lehce nervózní. „To víte, nechtělo se mi nikde břicho ukazovat. Celý život jsem ho maskovala, styděla jsem se za něj, snažila jsem se ho zatahovat. A teď jsem ho musela někomu cizímu ukázat v celé kráse...“ přiznává Renata rozpačitě. Počáteční ostych z ní ale spadl už po první promluvě s lékařem, který její nervozitu hravě proměnil v těšení se na nové, mnohem krásnější břicho.

Zákroků, které ji čekaly, se už tedy nebála. „V podobných situacích se snažím nepřipouštět si komplikace, i když samozřejmě vím, že každá operace určité riziko obnáší. Po abdominoplastice jsem se ale cítila moc dobře, kupodivu mě břicho ani nebolelo. Devět měsíců na to jsem pak podstoupila i liposukci pro doladění bříška a boků, a také po tomhle zákroku bylo všechno fajn.“

Doba hojení měla happyend – krásně ploché břicho

MEDICOM CLINIC

Nejen samotné zákroky, ale i rekonvalescence po nich tedy probíhala bez potíží. Jediné, co Renatu na chvíli znervóznilo, byl mírný otok břicha pár dní po prvním zákroku. „Když mi břicho týden po abdominoplastice trochu nateklo, dostala jsem strach, jestli jsem nemohla něco zanedbat a nehojím se proto špatně. Naštěstí mě ale na klinice uklidnili, že jde o úplně standardní průběh a vše je v naprostém pořádku.“  

Všechno šlo podle plánu, a tak se Renatě brzy ukázalo její nové břicho, které bylo přesně takové, v jaké doufala – krásně rovné, ploché a bez předchozích tukových bochánků. „Pan doktor mi operací vyčaroval přesně takové břicho, jaké jsem si představovala. Vlastně ještě o něco hezčí! Jsem vděčná za jeho poctivě odvedenou práci i vstřícnost celého personálu na klinice. Potkala jsem se tam jen se samými milými lidmi a musím říct, že mě tahle životní zkušenost celkově nabila pozitivní energií. Konečně své břicho nemusím v oblečení schovávat před ostatními ani sama před sebou.“

 

Průběh zákroků paní Renatu mile překvapil a výsledek přímo nadchnul, proto do budoucna zvažuje ještě další dvě operace. „Chtěla bych odstranit podbradek a také vrátit svoje velká a těžká prsa do výšin, kam patří,“ směje se Renata.

Kde začíná vaše cesta za vysněnou postavou

Máte s břichem podobný problém, jako paní Renata, anebo vás trápí úplně jiná partie? Zavolejte bezplatně na číslo 800 254 642 (800 CLINIC) do našeho Centra péče o klienty a objednejte se na konzultaci k některému z našich plastických chirurgů. Spolu s odborníkem určitě najdete vhodné řešení svého problému s postavou a brzy se budete radovat z úžasné proměny! :-)

 

 

Plastická chirurgie Hubnutí