„Nemusím mít perfektní tělo, ale chci se v něm tak cítit,“ tvrdí Veronika

Paní Veronika (35) měla vždycky útlý pas a štíhlé ruce, zato však silnější stehna. Pravidelně cvičila a zdravě jedla, ale ani to jí bohužel vytouženou změnu v problémové partii nepřineslo. Začala proto zvažovat liposukci a po narození třetího dítěte zákrok s odhodláním podstoupila. Dnes je se svou postavou konečně spokojená a ve svém těle se prý cítí perfektně.

MEDICOM CLINIC

Veronika patří k ženám, které se o sebe rády starají a záleží jim na tom, jak vypadají. Celý život proto pravidelně cvičí a hlídá si svůj jídelníček. Její váha k ní proto odjakživa byla milosrdná a od pasu nahoru byla Veronika vždycky spíše drobná. Jenže v oblasti stehen tomu bylo naopak a ani poctivé cvičení s touto partií žádné zázraky neudělalo. Poslední roky proto Veronika přemýšlela nad liposukcí, ale plány jí pokaždé překazilo těhotenství. S každým miminkem Veronika přibrala dvacet až třicet kilo a i když se jí povedlo rychle dostat na svou původní váhu, mírně povolená kůže na břiše už trojnásobné mamince zůstala.

Místo zkrášlení břicha došlo na liposukci stehen

Na pražskou kliniku proto Veronika přišla paradoxně ne kvůli svým stehnům, ale kvůli povolenému břichu. Během konzultace jí ale náš plastický chirurg MUDr. Petros Christodoulou přesvědčil, že je kožní převis na břiše opravdu minimální a nadbytečný tuk nemá v této partii prakticky žádný. To liposukce stehen, kterou Veronika zvažovala ještě před dětmi, by jí podle lékaře prospěla mnohem víc. Její postava by pak byla více symetrická, celkově by Veronika působila štíhleji.

MUDr. Petros Christodoulou

„Klientce jsem doporučil korekci tuku v oblasti vnitřních a vnějších stehen, a to nejšetrnější laserovou liposukční metodou SlimLipo,“ potvrzuje svůj názor lékař a dodává, že vzhledem k více oblastem, ze kterých se měl tuk odsávat, musela paní Veronika liposukci podstoupit v celkové anestezii.

Paní Veronika tedy dala na názor lékaře, a tak skutečně došlo na liposukci stehen zmíněnou metodou SlimLipo. „V den zákroku jsem nebyla vůbec nervózní, naopak jsem se těšila. Na klinice byli všichni usměvaví a ke mně moc příjemní. Prostředí v Praze je navíc opravdu luxusní, působí to tam nádherně. A servis je tam úžasný. Když jsem se po operaci probudila, hned u mě byla sestřička, která mi přinesla svačinu. Byla jsem trochu unavená, ale jinak jsem se cítila moc dobře a těšila se na výsledek, popisuje Veronika své dojmy po probuzení.

Liposukce MEDICOM CLINIC

Po zákroku šlo všechno podle plánu

Také rekonvalescence probíhala bez problémů. Jako vzorná pacientka Veronika dodržovala vše, k čemu ji pan doktor nabádal. „Několik týdnů jsem nosila kompresní kalhoty a speciálním válečkem jsem si každý den masírovala kůži, aby byl výsledek liposukce co nejlepší a nezůstaly mi na stehnech hrbolky. Na liposukci je skvělé, že se po ní můžete téměř hned vrátit k běžným činnostem, stačí jen ulevovat nohám, aby vám příliš neotékaly. Do sportování i domácího cvičení jsem se ale znovu pustila až po dvou měsících a při běhání jsem ještě nějakou dobu dál radši nosila kompresní kalhoty. Nechtěla jsem nic uspěchat a ohrozit výsledek, navíc mi to tak bylo i příjemnější.“ 

Na finální změnu v oblasti stehen si Veronika musela nějakou dobu počkat, nohy měla zpočátku oteklé. Když ale otoky ustoupily, Veronika s nadšením uznala, že jsou její stehna opravdu mnohem štíhlejší než dřív. „Těším se hlavně na léto, až vytáhnu z šatníku nějaké pěkné kraťásky!“ 

Liposukce před a po

Liposukce změnila její postavu i sebevědomí

Po liposukci stehen se Veronice zvedlo sebevědomí a je teď se svou postavou konečně spokojená. „Jsem moc ráda, že jsem zákrok podstoupila, protože mě motivoval k tomu, abych na svojí postavě dál pracovala. My ženy se sebou samozřejmě nikdy nejsme úplně spokojené, pořád je co zlepšovat. Na druhou stranu si ale myslím, že není tak důležité mít perfektní tělo, jako se v něm perfektně cítit. Všem ženám, které o nějakém zákroku přemýšlejí, bych proto chtěla vzkázat, ať jdou do toho, že se nemají čeho bát. Je jedno, jestli vás trápí povislé břicho, širší boky nebo větší zadeček. Jestli víte, že by vám operace pomohla k vyššímu sebevědomí, má to smysl.“

Jak začít se změnou, stejně jako paní Veronika

Chcete se objednat na nezávaznou konzultaci k některému z našich plastických chirurgů? Zavolejte bezplatně do našeho Centra péče o klienty na číslo 800 254 642 (800 CLINIC) a sjednejte si termín, kdy se s lékařem setkáte. Zákrok můžete podstoupit na naší klinice v Praze, Brně nebo v Ústí. Těšíme se na Vaši návštěvu a hlavně na další prima proměnu v sebevědomějšího a šťastnějšího člověka! ;–)

 

 

 

 

 

 

 

Plastická chirurgie Hubnutí