5 tipů, jak chránit pleť před vlivem klimatizace

Máte ve své kanceláři klimatizaci nastavenou na žalostně nízkou teplotu, zatímco venku padají horké teplotní rekordy? Kromě toho, že si koledujete o nastydnutí, trpí kvůli teplotním rozdílům i vaše pleť. Jak ji před klimatizací chránit? Nechejte si poradit od naší korektivní dermatoložky Ivy Obstové.

Medicom clinic

1) Hydratační krémy jsou nutnost

V kosmetické výbavě by vám rozhodně neměl chybět kvalitní denní zvláčňující a noční regenerační krém, jimiž podpoříte každodenní hydrataci své pleti. „Na suchou a citlivou pokožku mají skvělý efekt zejména přípravky s kyselinou hyaluronovou, vitamin E, antioxidant se zklidňujícím a hojivým účinkem, dále pupalkový olej, kyselina laktobionová a látka glukonolakton,“ uvádí MUDr. Iva Obstová.

2) Termální voda vždy při ruce

Hydrataci pleti můžete podpořit také termání vodou ve spreji nebo tzv. hydratační mlhou. Oba produkty se zároveň postarají o příjemné osvěžení vaší pleti kdykoliv během dne. Termální vody ve spreji se prodávají v různých velikostech. Nejmenší z nich mívá okolo 50 ml, a tak se vám vejde téměř do každé kabelky. Větší velikost, okolo 300 ml, si můžete nechat třeba na svém pracovním stole v kanceláři a několikrát za den tímto produktem pleť osvěžit. Termální vodu o velikosti do 100 ml si můžete vzít s sebou mimo jiné i na palubu letadla. Také tam totiž pleť vlivem klimatizace neuvěřitelně trpí.

MUDr. Obstová

3) Mezoterapie jako nejlepší doping

Kromě zmíněných kosmetických pomocníků můžete pleti zajistit dostatečnou hydrataci i pomocí mezoterapie. „Ošetření se provádí tenkou jehličkou, kanylkou nebo speciální mezopistolí. Při mezoterapii proniká až do podkoží látka tělu vlastní, cenná kyselina hyaluronová, která je v kůži zodpovědná právě za hydrataci a regeneraci. Kromě této látky se však dostávají do pleti i mnohé vitaminy, minerály a antioxidanty,“ dodává ještě dermatoložka. 

4) Čas na důkladný peeling 

Klimatizace zároveň urychluje stárnutí pleti, přispívá k tvorbě jemných linek, vrásek, akné a komedonů – černých teček, které jsou výsledkem zanesených pórů. Zbavit pleť těchto drobných nedokonalostí, zlepšit její texturu, projasnit ji a barevně sjednotit, pak můžete například pomocí chemického peelingu, jehož hlavní složkou jsou alfa hydroxy kyseliny (AHA). „Ošetřením se zbavíte povrchových pigmentových skvrn, počínajících vrásek, zmírníte projevy akné, eliminujete mastnostu pleti a stáhnete rozšířené póry. V neposlední řadě pak chemickým peelingem přispějete k celkové regeneraci a k omlazení pleti,“ potvrzuje efekt Iva Obstová.

5) Rty neustále v bezpečí

hydratace rtu

Při péči o pleť zatíženou klimatizací samozřejmě nezapomínejte ani na rty. Ošetřujte je výživnými balzámy s obsahem bambuckého másla, kokosového oleje, glycerinu, vitaminu E, včelího vosku a dalších osvědčených látek. „Pamatujte, že kůže na rtech je vůbec tou nejtenčí a nejcitlivější z celého těla. Při nedostatečné péči by proto snadno došlo k jejímu narušení. Za vyzkoušení stojí také vyplnění rtů kyselinou hyaluronovou. Rty se ošetřením krásně zhydratují, vyživí, opticky zvětší a dokonce tak můžete vyřešit i jejich drobnou asymetrii,“ chválí dermatoložka.

 

Chcete se k paní doktorce, korektivní dermatoložce MUDr. Ivě Obstové, objednat na konzultaci ošetření? Volejte bezplatně na číslo 800 254 642 nebo nám napiště na clinic@medicomclinic.cz. S její péčí i radami budete určitě spokojeni ;–)

 

 

Dermatologie