Proměna maminky Kateřiny: Sebevědomí jí vrátila plastika prsou

Po porodu, vlivem kojení i razantního zhubnutí zůstala prsa paní Kateřiny (27) prázdná, ochablá a přímo posetá striemi. Navíc ji trápilo, že má každé prso jinak velké. Ke spokojenosti s vlastním tělem pomohla mladé mamince až modelace prsou a jejich zvětšení implantáty.

Paní Katka určitě není jediná maminka, na jejíchž prsou se výrazně podepsalo těhotenství a doba kojení. V jejím případě pak prsům rozhodně nepomohl ani fakt, že v tomto období přibrala pětadvacet kil a po porodu je zase rychle zhubla. Ze štíhlé postavy se prý Katka v duchu radovala, ale z toho, jak vypadala její prsa, už ani trochu ne.

„Vůbec jsem si neuměla představit, že bych se ještě někdy měla svléknout před nějakým mužem. A všechno bylo tehdy ještě o to komplikovanější, že mě partner opustil v době, kdy jsem čekala našeho syna. Na všechno jsem pak zůstala úplně sama a moje sebevědomí šlo na bod mrazu...“

Životní rozhodnutí

Když paní Kateřina přišla na konzultaci zákroku do pražské MEDICOM Clinic, ujal se jí plastický chirurg MUDr. Peter Ondrejka. Společně se domluvili na zvětšení prsou implantáty spojené s modelací. Zároveň musel lékař řešit i drobnou asymetrii ňader. Levé prso měla totiž paní Katka výrazně větší než pravé.

MUDr. Ondrejka

A jak hodnotí průběh zákroku sám operující lékař? „Při operaci jsem provedl modelaci s augmentací pravého prsu a modelaci s mírnou redukcí tkáně u levého prsu s cílem vyrovnat zmíněnou asymetrii poprsí. Rovněž jsem provedl augmentaci. K zvětšení prsou jsem použil kulaté implantáty od německé firmy Polytech. Po zákroku zůstala paní Katce na prsou jizva. Pro její rychlejší problednutí jsem paní Kateřině doporučil laserové ošetření na naší estetické dermatologii.“

První dny po operaci

Nejen podle samotného lékaře, ale také podle paní Katky zákrok proběhl na jedničku. A všechno bez problémů prý zvládala mladá maminka i doma. „Prsa mě překvapivě nebolela ani první dny po zákroku. Cítila jsem se natolik dobře, že jsem si nemusela brát žádné léky na bolest.“ Poprsí měla paní Katka po zákroku zpevněné elastickou bandáží. V době rekonvalescence musela nosit alespoň 5 týdnů kompresivní podprsenku bez kostice a týden spát v poloze na zádech.

Nicméně aby se Katka mohla zpočátku trochu šetřit, v prvních dnech hojení jí s péčí o syna pomáhala její maminka. „Od druhého týdne už jsem ale téměř všechno zvládala sama a přibližně po měsíci jsem fungovala naplno,“ tvrdí mladá maminka.

Příliv nového sebevědomí

Dnes je Katka podle svých slov opravdu ráda, že sebrala odvahu a operaci prsou u nás na klinice podstoupila. „Užívám si teď vybírání i nošení pěkného spodního prádla a zároveň mě hodně baví i žádnou podprsenku vůbec nenosit! Být konečně spokojená se svým tělem je nesmírná úleva a opravdu krásný pocit!“

 

Také zvažujete podstoupit plastickou operaci prsou? Objednejte se k nám na nezávaznou konzultaci na čísle 800 254 642 nebo nám napiště na clinic@medicomclinic.cz! Nejlepší změny jsou přece ty k lepšímu... Těšíme se na Vás! ;-)

 

 

Plastická chirurgie