„Deep plane“ královská metoda mezi facelifty

Kdo je vhodným kandidátem pro facelift?

Ještě před několika lety se jednalo převážně o klientky a klienty po padesátce. Dnes se věková hranice posunula spíše ke čtyřicítce, ale výjimkou nejsou ani mladší. To je dáno zejména zvyšujícími se nároky na vlastní vzhled i možnostmi plastické chirurgie. Je to velice individuální. Záleží na tom, jak se kdo subjektivně vnímá a také samotné stárnutí se u každého projevuje v jiném věku.

Jaké jsou trendy v chirurgickém omlazení obličeje?

V současné době se hodně mluví o metodě deep plane, což je velký trend jak ve světě, tak i v tuzemsku. Tento typ faceliftu zaručuje dlouhodobější a stabilnější výsledek. K posunu totiž dochází nejen v podkoží, ale i v takzvané hlubší vrstvě na úrovni fascií (pojivových tkání). Tím pádem je efekt zpevnění obličeje trvanlivější a také tah na jizvy menší. Trendem je také kombinování více výkonů najednou. Konkrétně při MyFaceLiftu to bývá přenos vlastního tuku na doplnění objemu ve tváři, zvýraznění lící nebo zjemnění nosoretních vrásek. Dále facelift často spojujeme s operací horních nebo dolních víček.

Jak zákrok metodou deep plane probíhá?

Deep plane facelift, stejně jako klasický facelift, lze provádět jak v celkové narkóze, tak i v lokální anestezii, která je pro organismus méně zatěžující. Výhodou ambulantního zákroku je také to, že nevyžaduje hospitalizaci. Pro větší komfort podáváme klientům před zákrokem premedikaci, díky které se nejen uklidní, ale posune se i práh bolesti. Z počátku mohou pociťovat jen mírný diskomfort při aplikaci lokálního anestetika. Během operace bolest necítí, pouze doteky nebo pohyby. Klienti zmiňují, že lehce bolestivá bývá první noc po operaci, jinak nemívají žádné potíže nebo potřebu užívat analgetika, dokonce ani v prvních dnech po zákroku.

Jaké jsou hlavní benefity?

Hlavní benefit metody deep plane je v tom, že zpevnění a posun tkání probíhá v hlubších, pevnějších vrstvách, není to tedy jen posun kůže a odstranění kožních nadbytků. Tím pádem je dosaženo trvalejšího výsledku. Je to samozřejmě individuální, záleží na věku, kvalitě tkání každého pacienta, ale uspokojivý efekt bývá viditelný minimálně 10 let po zákroku.

Jak probíhá rekonvalescence po zákroku?

Zhruba po 14 dnech by nemělo být na první pohled patrné, že klient podstoupil plastickou operaci. Doporučujeme vzít si alespoň na týden dovolenou, během kterého je třeba dodržovat klidový režim, péči o jizvy, eventuálně chladit obličej. Od druhého týdne po zákroku lze fungovat v běžném režimu. Jako u téměř každé plastické operace se definitivní výsledek dostaví až za jistý čas, konkrétně za dva až tři měsíce. Jedná se o drobné detaily jako vstřebávání drobných otoků nebo vyzrávání jizvy.

Je výsledek trvalý a lze zákrok časem zopakovat?

Efekt každé operace je dočasný. Nikdy nemůže být trvalý, protože tělo stárne neustále. Konkrétně u faceliftu zpevníme a posuneme tkáně, což si lze představit jako takový návrat v čase a od té chvíle obličej opět začne přirozeně pracovat a postupně povolovat. U deep plane faceliftu je stabilita výsledku oproti jiným metodám delší. Zákrok samozřejmě opakovat možné je, ale při dobře provedené technice to nebude třeba po dobu 10-15 let.

Zůstávají po operaci jizvy?

Operovat bez jizev nelze, jizva je ale obvykle jen velice jemná, nepatrná, viditelná jen při bližším pohledu. Samozřejmě zrání jizvy trvá minimálně půl roku, kdy mění barvu a bledne. Zhruba po půl roce je jizva téměř neviditelná. Záleží také na pooperační péči o jizvy, jako používání přípravků v podobě silikonových gelů, krémů, eventuálně lze jizvu zjemnit laserem.

Co dělat, nebo naopak nedělat před zákrokem?

Před každou operací, včetně operace faceliftu, je vhodné jíst stravu bohatou na bílkoviny a užívat kolagenové doplňky stravy. Také radíme klientům, kteří nemají stabilní váhu, aby operaci podstoupili až tehdy, kdy je dlouhodobě stabilní. Tím předejdeme tomu, aby se následným zhubnutím, nebo přibráním narušil výsledek operace.

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Plastická chirurgie Omlazení