Letní beauty tipy naší dermatoložky Kataríny Třískové

Pečuje o krásu vaší pleti, ale čím hýčká svou vlastní? Zajímá vás, jaké ošetření si ráda dopřává naše korektivní dermatoložka MUDr. Katarína Třísková, čím se v létě udržuje v kondici a na které kosmetické produkty nedá o prázdninách dopustit? Zeptali jsme se za vás ;-)

Paní doktorko, vypadáte báječně. Jak si udržujete svou štíhlou postavu?

LPG

Před pěti lety jsem začala poměrně intenzivně běhat. Takže je to určitě běh, který mi pomáhá udržovat se v kondici a vlastně si jeho pomocí hlídám i linii. Běhání se ale snažím pravidelně doplňovat i o cviky zaměřenými na střed těla, na tzv. core. A protože ke sportu patří i regenerace, ráda tělu dopřávám také regenerační procedury – především lymfodrenáže a LPG lipomasáž.

I vaše pleť vypadá bez chybičky. Jak o ni pečujete?

Začátkem léta více používám různé peelingové přípravky. Na tělo mám například ráda enzymatický peeling od české kosmetiky Ryor. Mojí pleti pak dělají dobře hydrogelové masky, konkrétně RHA Hydrogel mask od značky Teoxane na obličej a krk. Zklidní a projasní pleť, mají efekt ledové kostky. U nás na klinice mám oblíbenou mezoterapii s kyselinou hyaluronovou pomocí mezopistole. Mezoterapií se moje pleť vždycky skvěle zregeneruje a zhydratuje i v hlubších vrstvách.


Z doplňků stravy užívám pupalku dvouletou s vitamin E v tabletkách nebo ve formě sirupu. A samozřejmě v létě nezapomínám na ochranu před sluníčkem. Používám přípravky s vyšším UV faktorem, nejčastěji SPF 30, které na intenzivním slunci nahrazuji dokonce SPF 50+. K osvěžení pleti na slunci mám ráda termální vody, například od značky Uriage nebo Avene.

Prozradíte nám, jaké jsou vaše letní "must have" produkty?

Na tělo je pro mě skvělý zjemňující cukrový peeling Lemongrass od Ryoru. Odstraňuje z kůže odumřelé kožní buňky a současně pokožku promazává i krásně provoní. Baví mě také opalovací mlha od Biodermy Photoderm Max Brume solaire. Má vysokou fotoprotekci a je vhodná i pro ty, kteří stejně jako já trpí na sluneční alergii.

Dlouhá léta jsem věrná dermokosmetice NeoStrata, konkrétně její omlazující řadě Skin Active, ze které používám denní, noční a oční krém – denní Matrix Support SPF 30, noční Cellular Restoration a oční Intensive Eye Therapy. Nezapomínám ani na vlasy. Mám ráda vlasovou kosmetiku Kérastase od L’Orealu, především jejich přípravky z řady Nutritive a Discipline. Co se týče vůní, k mému letnímu dni neodmyslitelně patří Hugo Boss Femme a Hugo Boss Nuit Pour Femme je favoritem na teplý letní večer.

Máte své oblíbence i v dekorativní kosmetice?

Ano, v létě mezi ně patří voděodolná řasenka od Maybelline Classic Volume Express a tekutý make-up Giorgio Armani Designer lift (odstín 5), případně jeho rozjasňující a lehčí varianta Armani Fluid sheer (odstín 2). Skvělá je také voděodolná tužka na rty Flormar No 202.  

MUDr. Třísková

Jak vypadá vaše ideální dovolená? Máte radši moře nebo hory?

Když moje dovolené – nebo spíše několik kratších – za celý rok obsáhnou moře, hory a klidně i relax na chalupě, jsem naprosto spokojená. Hory si užívám hlavně na Slovensku na Oravě, odkud pocházím. Mám ráda aktivní dovolenou, na které běhám lesy, kopce, zkrátka nejrůznější terény. Baví mě i turistika a golf, v zimě lyže. Ale i zahradničení na chalupě má pro mě své kouzlo. A čtení u vody. Tam toho přečtu nejvíc.  


Na jakém jídle si v létě nejvíc pochutnáte?

Klasicky to jsou různé saláty. Chutná mi kombinace jablko a sýr, nejlépe přírodní ovčí sýr nebo grilovaný kozí sýr s rukolou. Miluji datle, loupané mandle, kešu ořechy a hořkou čokoládu třeba ve variantě se solí.

 

Je vám naše paní doktorka MUDr. Katarína Třísková sympatická a chcete se k ní objednat na ošetření? Zavolejte do našeho centra péče o klienty bezplatně na číslo 800 254 642 a zamluvte si svůj termín konzultace či ošetření. Paní doktorka působí na naší klinice v Praze a v Ústí nad Labem.
 

Omlazení Dermatologie