MUDr. Pavel Kobzík: “Plastická operace není rozmar, změní život k lepšímu.”

Začátkem roku 2024 získal tým brněnské pobočky Medicom Clinic posilu. MUDr. Pavel Kobzík je zkušený chirurg s letitou praxí. Svou odbornost neustále rozvíjí na radě světových kongresů, kde se mimo jiné naučil i nejnovějšímu trendu chirurgického omlazení obličeje, na které se specializuje - facelift metodou deep plane.

 

Hlavní výhoda metody deep plane spočívá v tom, že zpevnění a posun tkání se provádí v hlubších vrstvách. Posun kůže a odstranění kožního nadbytku jsou tedy součástí komplexnějšího výkonu. Díky tomu je dosaženo trvalejšího a přirozenějšího výsledku.

Po studiu medicíny kariéru lékaře započal jako všeobecný chirurg v okresní nemocnici, což bylo pro MUDr. Pavla Kobzíka výbornou praxí. Po absolvování atestace si uvědomil si, že by rád přešel do oboru, který je nějakým způsobem specializovaný a tvořivý. Plastická chirurgie se stala jasnou volbou pro svou různorodost od popáleninové chirurgie až po chirurgii rekonstrukční. 

 

Stejně jako v každém oboru se plastický chirurg musí neustále vzdělávat, sledovat nejnovější celosvětové trendy. Jak sám operatér říká, přestože se oboru plastické chirurgie věnuje přes 10 let, na operační sál se pokaždé těší, protože ho vždy čeká něco nového: “Žádná operace není stejná. Vždy je v tom výzva a baví mě na tom hlavně tvořivost,” vysvětlil MUDr. Pavel Kobzík.

 

Estetické zákroky pomáhají klientům hlavně získat sebevědomí, zmírnit psychické problémy a tím se jim změní život k lepšímu. Plastický chirurg v posledních letech pozoruje posun k maximální přirozenosti. Klienti nevyhledávají extrémy, ale naopak je smyslem zachovat jejich přirozenou individualitu a vylepšit původní stav.

 

Oblíbený výkon MUDr. Kobzíka jsou operace očních víček: “Jsou to operace, které jsou velice vděčné, zaměřené na detaily, a dále operace prsou, zejména modelační operace, při kterých mění tvar prsou a nejen jejich velikost,” upřesnil.

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Novinky Plastická chirurgie Z kliniky