Operace horních víček paní Aleně doslova rozjasnila pohled

Alenin obličej působil kvůli těžkým víčkům smutným, unaveným dojmem. Nadbytečná kůže jí také překážela při líčení. Právě nanášení řasenky nebo stínů bývá častým důvodem klientek, které se pro zákrok rozhodnou. Vedle estetického hlediska je operace horních očních víček také řešením zdravotních nepříjemností jako slzení, bolest hlavy, otoky očí nebo zúžení zorného pole. "Chtěla jsem mít znovu svěží pohled a také se zbavit pocitu únavy očí," dodává spokojená klientka.

 

“Z pana doktora jsem měla příjemný pocit.”

Paní Alena nejprve podstoupila na klinice MEDICOM Clinic v Praze nezávaznou konzultaci. Samotné prostředí kliniky bylo dle jejích slov nadstandardní a krásné, což jí pomohlo překonat nervozitu před plánovaným zákrokem. Plastický chirurg MUDr. Pavel Popelka jí během konzultace vysvětlil všechny detaily, jak bude zákrok probíhat i co obnáší rekonvalescence. "První setkání bylo velmi příjemné a přátelské. Věděla jsem, že jsem v dobrých rukou," říká s úsměvem.

“U paní Aleny měla blepharoplastika význam nejen estetický, ale i zdravotní. Během zákroku jsem odstranil tukové váčky a kožní přebytky, které zasahovaly do zorného pole. Očím se celkově ulevilo. Operace horních víček pomůže zmírnit slzení, náchylnost očí k únavě i otokům. Samotná operace v lokální anestezii trvala asi hodinu, během které jsme si s klientkou příjemně popovídali.”

Plastický chirurg MUDr. Pavel Popelka

Jak operace horních víček probíhá

Blepharoplastika trvá přibližně 45 minut a provádí se v lokálním znecitlivění. Celou dobu jste při vědomí, můžete komunikovat s lékařem, ale nepociťujete žádnou bolest. Výhodou je minimální zátěž pro organismus na rozdíl od celkové anestezie a také možnost odejít bezprostředně po zákroku domů. Při operaci horních víček se odstraňuje přebytečná kůže obvykle o šířce 10 až 20 milimetrů, ale také tukové váčky pod kruhovým očním svalem, které mohou způsobovat otoky horních víček. Po operaci zůstává jen malá, nenápadná jizvička, která je diskrétně umístěna v očním záhybu. Blepharoplastiku lze kombinovat s úpravou dolních víček nebo jiným zákrokem, například faceliftem.

 

“Změnil se můj pohled, a to doslova.”

Paní Alena je s výsledkem velmi spokojená a dodává: "Můj pohled se doslova rozzářil.” Změny si všimla i její rodina a okolí, které její proměnu pochválilo. A co by vzkázala všem, kteří zvažují plastickou operaci? "Neváhejte ani minutu a splňte si svůj sen o navrácení sebevědomí. Já jsem to udělala a nemohla jsem být šťastnější," dodala.

Plastická chirurgie