MUDr. Eva Müllerová: "ESTETICKOU DERMATOLOGII BERU JAKO POMOCNÍKA, ABYCHOM SE LÍBILI SAMI SOBĚ."

MUDr. Eva Müllerová je novou tváří dermatologie MEDICOM Clinic v Brně. Pro svůj vlídný přístup, profesionalitu i znalosti těch nejnovějších metod a technik, které si přiváží ze světových i tuzemských kongresů estetické medicíny, si ji klienti nemohou vynachválit. S paní doktorkou jsme si popovídali nejen o jejím vztahu k dermatologii, ale i o tom, co ráda dělá mimo svou ordinaci.

 

Bylo odjakživa Vašim snem stát se korektivní dermatoložkou?

Mám to štěstí, že můžu říct, že moje práce je opravdu splněným snem. Chodím do ní s radostí a když z ní odcházím, už se těším, co tam na mě čeká další den. Že budu doktorka, jsem říkávala od dětství. Na vysokou školu jsem šla s představou dopracovat se jednou ke kožnímu lékařství a spojit ho už v té době s hojně se rozvíjející estetikou. Vidina jasného cíle mi velmi usnadňovala cestu celým vzdělávacím procesem.

 

Co Vás na estetické dermatologii baví a  imponuje? Jaká by měla být její role?

Baví mě pestrost výkonů, celý ten kreativní proces, radost klientek po zákroku. Mám ráda, že jsou výsledky práce většinou hned viditelné. Estetickou dermatologii beru jako takového pomocníka, abychom se líbili sami sobě, cítili se dobře. Někdy klientky nebo klienty trápí i drobný nedostatek. Když ho odstraníme, jsou se sebou více spokojení, sebevědomější a tu dobrou náladu pak šíří dál.

 

Jaké profesní zkušenosti si nejvíce považujete?

Odvětví estetické medicíny jde neustále a velmi rychle dopředu. Je potřeba zůstat “up to date”. Stále je co se učit. Inspiraci čerpám především v zahraničí. Mou nejoblíbenější vzdělávací akcí je světový kongres antiaging medicíny pořádaný každoročně v Paříži. Představuje aktuální nejnovější trendy v oboru. Je doslova nabitý desítkami přednášek a workshopů. Vždy si odtud odvezu nějakou zdokonalenou aplikační techniku, tipy na nové injekční materiály, nebo mě zaujme novinka v přístrojovém vybavení na omlazení obličeje či těla. I v tuzemsku mám ale pár inspirativních lektorů, kterých si vážím a ráda se s nimi setkávám.

 

Proč jste se rozhodla připojit do týmu MEDICOM family?

V souvislosti s MEDICOM Clinic dlouhodobě sleduji stabilitu a spokojenost lékařského týmu, kvalitní vedení, schopný management a jejich společnou spolupráci ve vzájemném respektu. Na klinice se cítím příjemně, vládne tady dobrá atmosféra. To vše je podtrženo špičkovými materiály a nejmodernějšími přístroji. Jsem vděčná za to, že můžu být součástí takového konceptu. Velmi si také cením toho, že klinika spolupracuje jen s opravdu zkušenými lékaři s dlouholetou praxí a příslušnou odbornou specializací. Estetickou dermatologii totiž provádí stále více čerstvých absolventů medicíny a lékařů z jiných oborů, kteří si říkají specialisté estetické medicíny a svůj konkrétní obor neuvádějí. Nejsem toho příznivcem.

Mění se v dermatologii trendy podobně jako v plastické chirurgii?

Obor se přirozeně vyvíjí a mění. Každým rokem roste množství nových materiálů, přístrojů, přibývají nové techniky různých ošetření. Dříve převládaly zvláště zákroky anti-agingové, určené k redukci projevů stárnutí, jako doplňování ztraceného objemu a řešení vrásek. Věková hranice klientů je ale stále nižší a narůstá poptávka po zákrocích čistě zkrášlovacích, kdy se jedná o tzv. beautifikace. Přichází i mladé slečny s požadavkem modelace rtů, brady, konturace obličeje nebo redukujeme kruhy pod očima. V péči o kvalitu pleti pomocí estetické dermatologie se už pomalu blížíme západním zemím, kde jsou tato ošetření běžnou a pravidelnou normou.

 

Pokud byste měla zvolit výkony, které provádíte nejraději, jaké by to byly?

Ráda různá ošetření kombinuji. Pokud chceme dosáhnout nejlepších výsledků, pak to ani jinak nejde. Například zvětšení rtů při aknózní pleti spíš problém s akné ještě víc zvýrazní, přitáhneme tím na obličej větší pozornost. Stejně tak u zralejších žen nebude mít tak viditelný efekt třeba zmírnění vrásek botulotoxinem, když je pleť celkově unavená, dehydratovaná nebo nesjednocená množstvím pigmentací. Přistupuji k obličeji komplexně. Při konzultacích klientům vysvětlím, jaký plán ošetření by pro ně byl nejpřínosnější a postupně pak na tom pracujeme. Vybrat konkrétní výkony, které dělám nejraději, je těžké, baví mě všechny.

 

Čeho naopak nejste příznivcem?

Nelíbí se mi některé aktuální nepřirozené trendy, jako je maskulinizace neboli zaostření úhlu dolní čelisti u žen, přehnané zvýrazňování lícních kostí nebo přílišné zvedání zevního okraje obočí při takzvaném foxy eyes. Takové zásahy jsou k obličeji dle mého nelichotivé. Vlivem sociálních sítí, kde jsou výsledné proměny mnohdy bohužel i graficky vylepšené, mohou mít někdy klienti až nereálné představy a požadavky.

 

Co podle Vás znamená “krása”?

Kritéria fyzické krásy se v průběhu času mění a její vnímání je také hodně subjektivní. Z vnější schránky hodnotím spíš upravený vzhled, což beru i jako určitou formu mezilidské komunikace, co o sobě člověk na první pohled okolnímu světu sděluje. Všímám si taky vnitřní krásy, co z toho člověka vyzařuje, jakou má energii. Při pozorování lidí v běžném životě se ale v rámci určité profesní deformace neubráním přemýšlení, co by u dané osoby stálo za vylepšení. Svoje hodnocení si samozřejmě nechávám pro sebe, ale když se mě někdo z rodiny nebo přátel na názor zeptá, poradím ráda.

 

Svěříte se i  Vy sama do rukou jiného dermatologa?

Všechno, co podstupuju, si zatím provádím sama. Není to o tom, že bych nikomu jinému nedůvěřovala, ale většinu zákroků si prakticky dokážu udělat vlastníma rukama, nevadí mi to a nemám s tím problém. Jde převážně o aplikaci botulotoxinu k prevenci mimických vrásek, o hydrataci rtů, pravidelnou hydratační a biostimulační injekční mezoterapii a drobné laserové výkony. Dál na sobě většinou zkouším všechny novinky, abych mohla z vlastní zkušenosti klientkám říct, co mohou očekávat, jak se to hojí a jak dlouho to vydrží. Momentálně se ale chystám vyzkoušet celosvětový hit, mikrojehličkovou radiofrekvenci, tak doufám, že se mě některá kolegyně ujme.

 

Jak “dobíjíte” baterky po pracovním dni?

Užívám si společný čas s rodinou a přáteli. Ráda se jdu projít do přírody, zajdu si na masáž, pracuju na zahradě, přečtu si knížku. Při delším volnu vyrážíme někam za teplem nebo na lyže.

 

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Estetická medicína Dermatologie Z kliniky