Paní Jitka omládla o řadu let. Podívejte se, jak jí to sluší!

S paní Jitkou (56) se život nikdy příliš nemazlil a velké starosti i únava se na jejím vzhledu časem podepsaly. Odpočatější a viditelně mladší tvář jí vrátily až šikovné ruce plastického chirurga. Výsledek dopadl na výbornou, posuďte sami ;-)


Medicom clinic

Paní Jitka byla odjakživa velmi činorodé povahy. Možná i díky tomu zvládla mnohé nelehké situace, které si pro ni život připravil. Kromě závažného onemocnění, s nímž se v mládí potýkala několik let, ji tehdy opustil i partner. Zvládat péči o dceru úplně sama pro ni nebylo snadné ani psychicky, ani fyzicky. „Kolikrát jsem musela mít více zaměstnání najednou. Pracovala jsem na úkor zdraví a potažmo i svého vzhledu. Netrvalo proto dlouho a lidé mi začali hádat víc let, než mi ve skutečnosti bylo, což se mi samozřejmě nelíbilo,“ vypráví.

Nový život, nová tvář

Pár let zpátky se paní Jitka podruhé vdala a dál poměrně dost pracovala i nadále pracuje. Nejen kvůli sobě, ale také kvůli novému partnerovi i zaměstnání, kde se při každodenních pracovních schůzkách necítila kvůli své unavené a vrásčité tváři dobře, si přála podstoupit plastickou operaci. „Koho by se bavilo dívat na unavenou a vrásčitou tvář s ochablou kůží? Měla jsem prostě za to, že by mi omlazení po všech stránkách prospělo,“ vysvětluje zpětně Jitka.

Medicom clinic

Na klinice se paní Jitky ujal přímo pan primář MUDr. Michal Puls, CSc., který Jitce doporučil nejen celkové omlazení obličeje, tzv. facelift, ale i plastiku horních a dolních víček. Pro snazší ošetřování a hojení ovšem lékař Jitce doporučil zákroky rozdělit na dva operační výkony.

„Nejprve jsem operoval horní a dolní víčka, přičemž horní víčka klasicky skalpelem a dolní víčka CO2 laserem – metodou tzv. transkonjunktivální blepharoplastiky. Jedná se o velmi oblíbenou a efektní operaci dolních víček, která se provádí laserovým skalpelem bez kožního řezu, šití a navíc nezanechává jizvy. Uvolněná kůže dolního víčka se laserem plošně ošetří a tím dojde k výrazné rejuvenaci očního okolí,“ popisuje laserovou operaci víček operatér.

Medicom clinic

Omlazení v několika krocích

Po zahojení víček, přibližně za dva týdny, pak paní Jitka na stejné klinice a u stejného operatéra podstoupila i tzv. facelift a necklift, tedy celkové omlazení obličeje a krku. „Zákrokem dochází k zvýraznění rysů dolní poloviny obličeje a k vypnutí kůže. Díky tomu se tvář omladí a kůže zapůsobí zdravějším dojmem. Při faceliftu dochází k vypnutí kůže ve spodní části a v postranních částech obličeje, ale i na krku. Střed tváře ovšem zůstává nedotčený. Pro naprosto dokonalý efekt omlazení je proto následně vhodné podstoupit i ošetření na estetické dermatologii, především zjemnění vrásek aplikací botulotoxinu nebo výplněmi s kyselinou hyaluronovou,“ dodává k tomu prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc., plastický chirurg z naší brněnské kliniky.

Samé dobré zprávy i pocity

S péčí na pražské klinice byla prý paní Jitka nad míru spokojená. „Všichni se tam ke mně moc pěkně chovali a velmi se mi líbil právě přístup samotného pana primáře. Byl neuvěřitelně pečlivý, starostlivý a s ochotou mi odpovídal na všechny moje otázky. A že jich bylo požehnaně!“

Medicom clinic

 

Jitka si ostatně pochvalovala i samotnou dobu hojení, přestože se jí původně obávala. „Po zákrocích jsem opravdu neměla žádné problémy, vůbec nic mě netrápilo. Sice jsem si z kliniky domů odnášela léky proti bolesti, ale vzala jsem si preventivně pouze jednu pilulku na prvních pár nocí, jinak nic,“ tvrdí Jitka.

Po zahojení tou nejšťastnější

A jak se paní Jitka cítí dnes? „V zrcadle vidím podstatně mladší ženu, než jakou jsem tam vídala poslední roky. Řekla bych, že jsem zákrokem omládla klidně i o deset let, což mi přijde skoro jako zázrak! Život je hned takový veselejší a samozřejmě jsem moc ráda, že se moje proměna líbí také manželovi. Možná by si mě teď měl trochu víc hlídat,“ směje se nakonec.

 

Také byste ráda podstoupila plastickou operaci očních víček nebo zvažujete plastickou operaci obličeje, ale zatím vám k tomu chybí odvaha? Zavolejte bezplatně na linku 800 254 642, kde se o všech našich zákrocích dozvíte podrobnější informace. V případě zájmu se pak můžete po telefonu rovnou objednat na nezávaznou konzultaci, a to k některému z našich plastických chirurgů. Hodně štěstí a odvahy – vyplatí se vám! :-)

 

 

 

Plastická chirurgie Omlazení