Příběh paní Michaely: „Mít prsa jako v mládí je prostě fajn!“

medicomclinc

Paní Michaela (42) si přála mít prsa jako v době, než se stala maminkou dvou dcer. Po porodech a kojeních jí totiž prsa výrazně poklesla, ztratila svou plnost a hezký tvar. Při běhání jí pak poprsí vyloženě překáželo. Úlevu Michaele přinesla až vysněná plastická operace.

Míša se vždycky pyšnila pěkným a plným dekoltem, muži se za ní otáčeli. Po dvou dětech jí ale velká a pevná prsa ochabla. Zůstala naopak povislá a měkká, jedno z prsou měla i výrazně větší než druhé, takže neustále řešila problém s podprsenkou – bohužel jí žádná dobře neseděla. V neposlední řadě pak Míše prsa vadila i při sportu. Při běhu, pro který se nadchla, jí přišla přímo těžká.

Čas na správné rozhodnutí

medicomclinic

Pro vyšší sebevědomí i větší komfort při pohybu se paní Michaela nakonec rozhodla podstoupit modelaci prsou a jejich zmenšení. „Chtěla jsem mít prsa pevnější, lépe tvarovaná, také o trochu menší a v neposlední řadě i obě stejně velká,“ potvrzuje Michaela.

Pro podstoupení zákroku si pak vybrala právě naši pražskou kliniku, konkrétně plastického chirurga MUDr. Pavla Horynu. Když mu Míša na konzultaci před zákrokem vysvětlila své důvody a záměr, lékař s tzv. mammaplastikou spojenou s řešením mírné asymetrie i drobnou redukcí velikosti prsou jedině souhlasil a zákrok paní Michaele vlastně přímo doporučil.

„Tento zákrok ženám obvykle velmi pomáhá i po psychické stránce. Ulevuje jim od určitého psychického bloku. Také jim ale skutečně svědčí po stránce zdravotní, zejména pokud jde o jejich problémy s páteří. Pro tyto nezpochybnitelné zdravotní přínosy provádíme zákrok opravdu velmi rádi,“ potvrzuje operatér Pavel Horyna.

medicomclinic

Nervozita i těšení se na výsledek

Před operací byla paní Michaela přece jen trochu nervózní z toho, jak bude vše probíhat. Zároveň se prý ale už nemohla dočkat, jak se jí po zákroku uleví, což se opravdu stalo. Podle Pavla Horyny totiž operace proběhla bez nejmenších komplikací. Jak okomentoval průběh operace i její výsledek náš pan doktor?

„Paní Michaela u nás podstoupila modelaci prsou s korekcí asymetrie – levé prso měla přibližně o půl čísla větší než pravé. Zákrokem došlo k vylepšení tvaru prsou, ke zpevnění a drobné úpravě jejich velikosti z prádla 85 E přibližně na 85 D. Modelace prsou paní Michaely ale samozřejmě proběhla za cenu jizvy, která vede kolem každého dvorce svisle dolů k podprsní rýze. Jizva ale časem probledává a pro ještě rychlejší problednutí jsem klientce doporučil i ošetření jizvy na naší korektivní dermatologii.“

Dekolt jako v mládí

medicom clinic

V následujících týdnech domácího hojení paní Michaela zvládala vše na jedničku. „Dokonce jsem ani nepotřebovala léky proti bolesti, které jsem od pana doktora pro jistotu dostala domů na nejnáročnější první dny. Trochu paradoxně pro mě bylo snad jediným oříškem spaní na zádech,“ tvrdí s úsměvem.

A jak se paní Michaela cítí dnes? „Nová prsa jsem okamžitě přijala za svoje. Běhá se mi s nimi mnohem lépe, řekla bych s větší lehkostí. A co se týče nakupování spodního prádla? Tak to se pro mě stalo čirou radostí. Ještě aby ne, když mi teď všechny podprsenky dokonale padnou! Přijde mi, že mám prsa jako před lety v mládí, takže si asi umíte představit, jak moc je to příjemná záležitost...“ uzavírá spokojeně Michaela.

 

 

Zvažujete podstoupení stejného zákroku jako paní Michaela, anebo by pro vás byla vhodnější spíše jiná plastická operace prsou? Objednejte se k nám na nezávaznou konzultaci, naši lékaři vám rádi se vším poradí. Pro objednání i své dotazy můžete bezplatně volat do našeho call centra na číslo 800 254 642 nebo nám napsat e-mail na clinic@medicomclinic.cz. Těšíme se na vás!

 

 

 

Plastická chirurgie