Veronika Kašáková: "Nadšení pro život mě nikdy neopustilo"

MEDICOM CLINIC

Veronika Kašáková je žena, která si zaslouží obdiv. Život v dětském domově, účast v prestižní soutěži krásy, aktivity, které pomáhají druhým – to je jen malý výčet toho, co ji symbolizuje. Proto si vážíme toho, že Veronika do nás vložila důvěru a stala se naší spokojenou klientkou. Přečtěte si v rozhovoru, jak se k naší klinice dostala, jaký má vztah k estetickým úpravám, čemu se věnuje její nadační fond nebo co je jejím největším osobním snem.

Veroniko, jak se Vám daří po 6 letech, kdy jste se stala jednou z finalistek soutěže Česká Miss?

Děkuji za optání, mám se skvěle. Česká Miss je pro mě nyní už daleká historie, ačkoliv je to jen 6 let. Událo se tolik věcí, že mám pocit, že je to už hodně dávno. Daří se mi dobře, přestože život je jedna velká klikatá cesta a nedá se říct, že žiji bez překážek. Jako každý je na své cestě životem mám a jako každý se s nimi peru dle vlastního nastavení. Přijde mi, že pokaždé zdolám kopec a objeví se hora. Nadšení pro život mě ale nikdy neopustilo. Možná je to i tím, že jsem založila Nadační fond a vše, co v něm děláme, mi přijde lidsky smysluplné. To je potom zápal pro ranní vstávání.

Víme o Vás, že jste pracovně velmi aktivní. Naposledy jste si vybrala i naši kliniku. Co Vás k tomu vedlo?

V první řadě mě k tomu vedla spousta kvalitních doporučení a zpětných vazeb od klientek MEDICOM Clinic. Některé vaše lékaře jsem také znala osobně a již jsem je v minulosti soukromě navštěvovala. Za spolupráci jsem nesmírně vděčná, protože už nyní pozoruji, jak mi vaše vyšetření pomáhají vypořádat se s letitými a možná i vnitřními bloky, které jsou neprospěšné životu a žádné cvičení ani zdravá strava mi je doposud nepomohla odstranit. Jsem velmi ráda, že jsem MEDICOM Clinic vyhledala a doporučuji všem.

Jaký máte vztah k estetickým úpravám těla?

Veronika Kašáková

Mám ráda vše s mírou. Nejsem odpůrce estetických úprav ve chvíli, kdy to jinou cestou nelze. Podle mě je důležité zachovávat svou osobitost a autentičnost. Mám ráda, když se o sebe žena umí elegantně starat, a pokud v ní její rodiče stále vidí svou dceru a jí to pomohlo k lepšímu vztahu sama k sobě, říkám si, proč ne.

Zvažovala jste někdy Vy sama, že byste se nechala vylepšit? Co byste na sobě případně ráda upravila či změnila?

Já osobně, než začnu zvažovat jakýkoliv zákrok nebo vylepšení, nejdříve důkladně zmapuji, proč sebe sama v tomto směru odmítám a proč mám takové vnitřní nastavení. Kolikrát to může být jen špatný naučený vzorec například z dětství. Příčinou může být nedostatečná pochvala od rodičů či přílišné kritizování v pubertě. Vše jsme si převzali od svých rodičů. Jsou to vědomé i nevědomé negativní představy o nás samotných, nezdravé názory, destruktivní buněčné vzpomínky a s tím jsou pak spojené samozřejmě fyzické problémy.

Ve chvíli, kdy mi ani duševní hygiena nepomáhá odstranit svého vnitřního kritika, nechám si pomoci esteticky. Mám po mamince křečové žíly, trpím na otoky kotníků a má pokožka na dolních končetinách je velmi citlivá. Vyhledala jsem už pomoc ohledně otoků – docházím na LPG masáže. Je to velmi příjemná procedura, která se pojí s užitečnými účinky na pokožku a už po 4 procedurách vidím výsledky. Pokožka je pevnější, jemná na dotek a masáž navíc restartuje lymfatický systém, s kterým mám potíže celý život. Otoky zmizely a po celulitidě není ani památky. Jsem opravdu nadšená a LPG masáž vřele doporučuji i jako příjemný relax. Nyní se ještě těším, až se objednám na epilaci dolních končetin a předejdu tak svědivé pokožce po holení.

A co se Vám na sobě naopak líbí?

Současný stav není samozřejmě takový, jaký byl vždycky. Naopak v pubertě jsem se velmi nenáviděla. Dnes jsem v této úrovni došla k většímu pokoji a mnohem více toho na sobě přijímám a mám ráda. U všech lidí si velmi cením zdravě vypadajícího chrupu a úsměvu, proto i já dbám na své zuby a svůj úsměv mám ráda. Dnes se mi moc líbí i mé vlasy. Nebarvím si je a tím pádem jsou opravdu zdravé. Jsem za to vděčná.

Veronika Kašáková

Nadační fond Veroniky Kašákové, který jste založila, podporujete děti, jež žijí v dětských domovech. Můžete nám přiblížit, jak konkrétně těmto dětem pomáháte?

Jsme nadační fond, ale především lidé, kteří se rozhodli doprovázet mladé lidi z dětských domovů na jejich cestě do reálného života. Děti z dětského domova totiž ztrácí domov dvakrát! Poprvé odchodem z biologické rodiny a podruhé odchodem z dětského domova, kdy se často ocitají v nepříznivých situacích a jsou zcela odkázáni jen sami na sebe. Rozhodli jsme se proto tento pocit nejistoty a samoty změnit. Za každým mladým člověkem, který projeví zájem, posíláme takzvaného průvodce. Vytváříme tak individuální vztah, který vzniká v dětském domově a pokračuje i po jeho opuštění. Více se dozvíte na našich webových stránkách www.nfvk.cz.

Vy sama máte s životem v dětském domově zkušenosti. V roce 2014 vyšla dokonce Vaše autobiografie „Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola”. Proč jste se rozhodla tuto knihu napsat?

Když mi bylo 12 let, četla jsem ještě v domově knížku s názvem „Už nejsem vaše dcera”. Ta knížka byla velmi drastická, krutý děj hlavní hrdinky byl podle skutečnosti a já v ní v mnoha ohledech viděla sebe. Uvědomila jsem si, že jsem nikdy nečetla o lidech, kteří vyrůstali bez rodičů. Jak se cítili? Jaké to pro ně bylo před o po odchodu z děcáku? Už tenkrát jsem si slíbila, že o tom napíšu, protože mně by to tenkrát pomohlo. Knihu jsem psala pro dívky, které teď v dětských domovech bojují se svým obrovským pocitem viny a především – a tenkrát nevědomě – jsem ji psala pro sebe. Vypsat se z toho mi velmi pomohlo.

MEDICOM CLINIC

Plánujete se v blízké budoucnosti věnovat dalším pracovním aktivitám? Co Vás čeká?

Samozřejmě, máme harmonogram na celý rok. Plánuji stále výjezdy do dětských domovů po celé České republice a také výjezdy za průvodci, kteří mají individuální sezení s našimi parťáky z děcáku. Ty chci navštívit také, protože osobní kontakt je nejvíc. Dále začínáme projekt pro ředitele dětských domovů, který má nádhernou misi – rozvoj ředitelů dětských domovů, společný směr a vnitřní nastavení. Chtěla bych také připravit dětský tábor, ale uvidíme, jak se současná situace vyvine. Těšíme se na všechno.

A v osobním životě? Jaký je Váš tajný sen, kterého chcete jednou dosáhnout?

Mít zdravou a láskyplnou rodinu.

Estetická medicína Z kliniky