Mezoterapie: Váš elixír pro mladistvou pleť

Dejte své pleti napít omlazujícího koktejlu plného živin a hydratačních látek. Mezoterapie je vysoce účinná anti-aging metoda, která vaší pokožce dodá důležité látky, které věkem ztrácí. Za tuto péči se vám pleť odvděčí svěžím, mladistvějším vzhledem.

 

Co je to mezoterapie?

Mezoterapie, známá i jako mikrojehličkování, je ošetření pleti, které pomáhá obnovovat a udržovat zdraví pleti, bojovat proti stárnutí a minimalizovat vrásky. Tato metoda omlazení spočívá v aplikaci látek, které jsou tělu vlastní (například kyselina hyaluronová, vitamíny a aminokyseliny), tudíž nehrozí riziko alergické reakce. Bohatý hydratační koktejl podpoří tvorbu kolagenu a elastinu, díky kterým je omlazující efekt dlouhodobý.

 

Procedura je vhodná i pro klienty s citlivou pokožkou nebo alergiemi. Ošetření lze podstoupit jak v mladším věku ke zjemnění jizviček po akné a k prevenci stárnutí, tak ve vyšším věku za účelem omlazení zralé pleti a redukce vrásek.

 

S čím mezoterapie pomáhá?

Mezoterapií je možné omladit pokožku obličeje, krku, dekoltu nebo hřbetů rukou. Používá se také k ošetření vlasové pokožky při léčbě řídnutí vlasů – jedná se tak o multifunkční terapii vhodnou pro ženy i muže jakéhokoliv věku.

 

Díky mikrojehličkování se zlepšuje vzhled, struktura i pružnost pleti, zpomaluje se proces stárnutí a v podkoží jsou nastartovány revitalizační procesy. Metoda je velmi šetrná a nevyžaduje žádnou rekonvalescenci.

 

Jak mezoterapie probíhá a jak se na ni připravit?

Před ošetřením není potřeba žádná speciální příprava, v době ošetření byste však měli být v dobrém zdravotním stavu a bez známek onemocnění. Samotná mezoterapie trvá podle rozsahu ošetřované plochy přibližně 20 až 40 minut. Aby však bylo ošetření maximálně komfortní, je třeba počítat s přibližně 30 minutami navíc na působení krému s anestetikem. Po tomto kroku vpraví dermatolog do pokožky účinné látky – nejčastěji jde o kyselinu hyaluronovou obohacenou o vitamíny, minerály, antioxidanty a nukleové kyseliny, které umocňují výsledný efekt. Nejnovější metody využívají k omlazení také kmenové buňky.

 

Podle způsobu aplikace látek rozlišujeme tři metody mezoterapie. S výběrem té nejvhodnější vám pomůže dermatolog, který vyhodnotí stav pokožky a určí cíle ošetření.

Hydrolifting

Využívá drobné jehličky k intenzivní hydrataci kyselinou hyaluronovou.
 

Skinbooster

Také známý jako 3D lifting, aplikuje živiny do pokožky kanylkou. Nejčastěji se využívá k hydrataci a regeneraci pokožky obličeje, dekoltu nebo hřbetů rukou.
 

Mezopistole

Je vhodná pro ošetření větších ploch, jako jsou povadlé kontury obličeje nebo jemná kůže krku. Při této metodě vpravujeme látky pomocí speciální hlavice s mikrojehlami.

Síla nejúčinnějších mezoterapií na trhu

V MEDICOM Clinic využíváme inovativní přípravky, které zajistí neinvazivní omlazení a viditelné zlepšení pleti na dlouhou dobu.

 

Pro výrazné omlazení

Inovativní mezoterapie s patentovanou technologií, která obsahuje nezasíťovanou kyselinu hyaluronovou obohacenou o aminokyseliny a vitamíny. Podporuje novotvorbu elastinu a kolagenu a má anti-aging účinky. Má silný liftingový účinek a pomáhá zpomalit proces stárnutí pleti a zlepšit její stav. Zjemňuje atrofické jizvy, jizvičky po akné nebo strie. Kromě intenzivní hydratace pokožku současně chrání před oxidačním stresem. Je vhodná pro ošetření obličeje (včetně očního okolí), krku, dekoltu, hřbetů rukou, vnitřních stran paží, kolen a dalších partií.

 

Tekutý lifting

Kromě speciálně upravené kyseliny hyaluronové s nízkým zasíťováním, která poskytuje silnou hydrataci pokožky a dodává jí mladistvý a odpočinutý vzhled, obsahují některé mezoterapie také calcium hydroxyapatid. Ten zpevňuje podkoží a působí jako tekutý lifting. Nejčastěji se používá k ošetření obličeje, krku a dekoltu.

 

Jak dlouho jsou účinky mikrojehličkování viditelné?

Pro ideální výsledky doporučujeme podstoupit 2–3 terapie během zhruba 3 týdnů. První výsledky jsou však viditelné téměř okamžitě: vrásky jsou jemnější a pleť působí odpočinutějším, svěžím dojmem.

Další vypínání pokožky přichází spolu s tvorbou nového elastinu a kolagenu. Tento efekt je nejpatrnější přibližně 2 měsíce po ošetření, účinné podkožní látky však zlepšují stav pleti dlouhodobě.

 

Chcete o mezoterapii zjistit více? Objednejte se na osobní konzultaci do MEDICOM Clinic v Praze, Brně nebo Ústí nad Labem, kde vám rádi doporučíme nejvhodnější řešení.

Estetická medicína Omlazení Dermatologie