Neinvazivní liposukce - 10 otázek, na které se ptáte nejčastěji

Kryolipolýza je bezbolestné ošetření, které v problematických partiích hravě ubere i několik centimetrů, a to bez jakékoliv anestezie, jizev či rekonvalescence. Že se to může zdát jako malý zázrak? Pokud řešíte lehčí asymetrii postavy, neinvazivní liposukce pomocí chladu pomůže k Vaší spokojenosti.

Vyzpovídali jsme naši specialistku na neinvazivní liposukci, výživovou poradkyni a mistryni světa v bikini fitness v jedné osobě Šárku Juříčkovou, DIS. Co klienty zajímá na ošetření nejvíce?


1. Pro koho je neinvazivní liposukce vhodná?

Ideálním klientem může být žena i muž, nejlépe do věku 45 let. Vhodní jsou klienti s lehkou nadváhou, nebo i ti, kteří mají své BMI v normě, avšak na určitých partií se jim nedaří tuk redukovat, což může být dáno většinou geneticky či hormonálně. Je ale důležité vědět, že kryolipolýza není ošetření na hubnutí, ale pomáhá eliminovat tukové „polštářky“, kterých se nejde jinak zbavit.


2. Jakého úbytku tuku lze kryolipolýzou dosáhnout?

Během jedné procedury lze zmrazit až 15 % tukových buněk v ošetřované oblasti. Důležitou roli hrají také návyky - strava, pohyb a další. Já vždy říkám, že pokud klient investuje čas a peníze do ošetření a dosáhne díky tomu redukce tuku v dané oblasti, je fajn si tento krásný výsledek udržet zdravým životním stylem.

 3. Jaké jsou nejoblíbenější partie pro ošetření? 

Nejčastěji se jedná o boky, vnitřní a vnější stehna nebo břicho.

 
4. Kdy jsou vidět výsledky a kolikrát je třeba proceduru zopakovat?

Výsledky jsou vidět již po 2 až 3 týdnech, finální efekt pak za 8 až 12 týdnů. Pokud je tedy motivací, proč se zbavit nadbytečných centimetrů, blížící se plavková sezóna, ideální čas pro kryolipolýzu je právě teď.

 

  5. Jak probíhá rekonvalescence po neinvazivní liposukci?

Rekonvalescence není téměř žádná. Je jen pár omezení v den po ošetření. Kůže je 24 hodin po proceduře citlivá na vyšší teploty. Ošetřované místo proto nesmí být vystaveno vysokým teplotám, nedoporučuje se tedy horká koupel, sauna nebo wellness. Po ošetření je třeba se 5 dní vyhýbat UV záření a neopalovat se na sluníčku nebo v soláriu. Klient se může běžným aktivitám věnovat takřka ihned.

 6. Kdy není možné proceduru podstoupit?

Ošetření se neprovádí během menstruace, těhotenství nebo kojení, při alergii na chlad, onemocnění funkčních orgánů, diabetu, nachlazení či infekci nebo při akutní dermatitidě v dané oblasti, křečových žilách a poruchám srážlivosti krve. Stejně jako u invazivních liposukcí předchází samotné kryolipolýze konzultace, kde s klientem probereme jeho zdravotní stav a zhodnotíme, zda je pro něj zcela bezpečná a jeho očekávání reálná. 

7. V jakých případech už neinvazivní řešení nestačí?

Pokud je tukové vrstvy v dané oblasti víc, kůže je méně elastická, metabolismus a lymfa pomalejší doporučíme zvolit k modelaci postavy některou z invazivních liposukčních metod. Často je tomu u klientů po čtyřicítce, kdy například šetrnou laserovou liposukcí dosáhneme efektivnějšího výsledku. Výhodou je rychlá rekonvalescence, což u nejmodernějších liposukčních přístrojů jsou i pouhé 2 až 3 týdny, a téměř okamžitě viditelný výsledek.

8. Hrozí při proceduře nějaká rizika? 

Po zákroku může v oblasti přetrvávat zarudnutí několik minut až hodin, snížená citlivost kůže po dobu několika prvních dní, lehká bolest nebo otok, ale bez omezení každodenních aktivit. Výjimečně se může objevit bolest hlavy, teplota, povrchové poranění po účinku zmrazení, ale s tím jsem se ani jednou za svých 5 let praxe u klientů nesetkala.

Kryolipolýza je zcela bezpečná. Na ošetřovanou oblast se nanáší ochranná membrána, která zamezí poškození kůže. Chlad působí především na tukové buňky, které jsou na chlad citlivé. Chladem se naruší obal tukové buňky a tím dojde k jejímu poškození a rozpadu. 

9. Pomáhá ošetření také zpevnit povislou kůži?

Bohužel zhoršenou elasticitu kůže samotná kryolipolýza nevyřeší. Pro zpevnění pokožky nebo vyhlazení nerovností nabízíme v MEDICOM Clinic hned několik inovativních ošetřeních, například metodou Emtone či LPG. Z invazivních metod je řešením laserová liposukce, při které se kůže krásně vypíná. 

10. Na jakém principu kryolipolýza funguje?

Kryolipolýza doslova zmrazí tukové buňky. Ty se pak přirozeně vyplaví lymfatickým systémem. Jedná se o pohodlné ošetření, při kterém zeštíhlíte, zatímco relaxujete. O tom, jak probíhá, zjistíte více v dalším článku: Kryolipolýza ubere několik centimetrů.

 

Kdo je připraven, není v létě překvapen. Vymodelujte si postavu snů. Kryolipolýzu provádí naši specialisté na pražské i brněnské pobočce MEDICOM Clinic. 

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Hubnutí