Proměna Kristýny: operace nosu jí zbavila komplexů a dodala sebejistotu

Kristýna se většinu svého života potýkala s nízkým sebevědomím způsobeným šikanou a posměšky kvůli většímu nosu. Až do dospělosti se necítila kvůli svému vzhledu hezká a nerada se fotila. Přemýšlela nad zákrokem plastické operace nosu již nějakou dobu, ale obávala se jak bolesti, tak i toho, jak bude vypadat. Odvahu jí dodala až kamarádka, která ji doporučila MEDICOM Clinic. “Když jsem viděla fotky klientů, řekla jsem si, že tu změnu chci taky,” podělila se Kristýna o onen rozhodujícím moment.

Estetika i kvalitnější dýchání

Plastická chirurgie nosu může řešit jak kosmetické, tak funkční problémy. Nos má tři rozměry - výšku, délku a šířku. Existuje celá řada typů a tvarů nosů, a různé deformace a odchylky mohou být jak vrozené, tak získané úrazem či stavem po operaci. Optimální věk pro operaci se pohybuje mezi 18 a 35-40 lety, horní věková hranice není jednoznačně definována. Výsledek však závisí na dostatečné elasticitě kůže nosu a jeho okolí.

 Pro zákrok si Kristýna vybrala MUDr. Petra Ondrejku, plastického chirurga MEDICOM Clinic v Praze.

 

“Klientka se dostavila ke konzultaci s přáním o úpravu tvaru a velikosti nosu, který byl k obličeji nepřiměřeně velký i široký. Krok po kroku jsme společně probrali operační postup i očekávaný výsledek. Operace i následná léčba proběhly zcela bez komplikací a na kontrole se klientka ze změny velmi radovala. Je třeba mít na paměti, že operace nosu je velice delikátním výkonem. Jsou zapotřebí jak zkušenosti operatéra, tak i reálná očekávání klienta,” popsal MUDr. Peter Ondrejka.

Kristýna se zprvu obávala: ”Pan doktor Ondrejka byl milý a profesionální. Na konzultaci mi vše trpělivě vysvětlil a uklidnil mě, že se bolesti bát nemusím. Popravdě, čekala jsem, že to po zákroku bude mnohem horší. Jediné nepříjemné bylo, že nešlo dýchat nosem.” Mírná bolest po operaci nosu bývá u klientů zpravidla dobře snášená. V případě potřeby je možné užívat běžné léky tlumící pooperační bolestivost. Kristýna se po zákroku mohla vrátit do pracovního procesu již po dvou týdnech domácího léčení a poté, co jí pan doktor Ondrejka sundal sádrovou fixaci.

Jako nový člověk

Přátelé a okolí si všimli přirozené změny jejího nosu a potvrdili jí, že nos perfektně sedí k její tváři. Kristýna se začala líbit sama sobě a získala sebejistotu, kterou nikdy předtím nezažila.

Kromě sebedůvěry jí plastická operace pomohla překonat i trauma z dětství, kdy se kvůli nosu potýkala s posměšky vrstevníků. Těm, kteří podobnou proměnu zvažují by vzkázala, že se život může zásadně změnit k lepšímu a každý si zaslouží cítit se ve svém těle dobře.

Krok za krokem k novému nosu

Přáli byste si menší nebo rovnější nos?  Trápí Vás zhoršené dýchání? Co vše Vás čeká na cestě za krásnějším a funkčním nosem se dozvíte v našem Průvodci zákrokem.

 

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Plastická chirurgie