Už žádné mapy v podpaží: odstranění pocení botulotoxinem

Botulotoxin, který známe především jako prostředek pro redukci vrásek nebo léčbu migrény či bruxismu, se osvědčuje také jako účinné řešení nadměrného pocení. Především v letních měsících se jedná o jedno z nejoblíbenějších ošetření. Během několika minut se rozloučíte s neestetickými mapami v podpaží. Zákrok oceňují nejen ženy, ale hojně i mužská klientela. Podstoupil jej například soutěžící reality show Survivor Matty Quitt.

"S pocením jsem bojoval snad od puberty, což už je nějaký ten pátek. Po skončení Survivora dostávám pozvání na několik společenských událostí týdně a pocení pro mě začalo být nepříjemné. Na doporučení paní doktorky jsem proto v MEDICOM Clinic podstoupil aplikaci botoxu do podpaží. Překvapilo mě, jak rychle se dostavily účinky. Těším se, že můžu nosit také světlá trička bez obav, že by se na fotkách objevovaly mapy v podpaží," říká influencer.

 

Tato metoda účinně snižuje tvorbu potu tím, že blokuje činnost potních žláz. Ostatní potní žlázy přitom nadále zajišťují normální termoregulaci těla. Aplikace botulotoxinu proti pocení je bezpečným a poměrně rychlým ambulantním zákrokem. Látka se aplikuje do problematických oblastí, jako jsou podpaží, dlaně nebo chodidla. Samotné ošetření je takřka bezbolestné a trvá přibližně 10-15 minut. V oblibě jej má například také modelka Vlaďka Erbová.

 

"Před pár dny jsem v MEDICOM Clinic po 8 měsících podstoupila druhé ošetření podpaží botoxem. Je to pro mě doslova malý zázrak. Po dlouhých 6 letech, kdy mi byla odstraněna část štítné žlázy, se cítím komfortně nejen v černé. Operace u mě totiž vyvolala nadměrné pocení. A to nejen my ženy, ale i pánové nevítáme zrovna s nadšením. Ošetření bych doporučila všem, kdo bojujete stejně jako já s termoregulací. Účinnější než nejsilnější antiperspirant a za několik minut máte po problému,” zmiňuje modelka.

 

 

Účinky se dostavují zpravidla již do několika dnů a vydrží až půl roku i déle. Poté je možné ošetření zopakovat. Po aplikaci botulotoxinu se mohou objevit dočasné drobné otoky, citlivost, zarudnutí nebo modřinky. Není však důvod k obavám, příznaky během několika dní samy odezní. Jediná omezení, která s sebou ošetření přináší, je po dobu 2 až 4 dnů vynechat saunování, opalování nebo intenzivní sport. 

 

Chcete se také rozloučit s nadměrným pocením a užít si léto naplno? Poraďte se se zkušenými dermatoložkami MEDICOM Clinic na pobočkách v Praze, Brně či Ústí nad Labem.

 

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Dermatologie