Vnitřní podprsenka byla u nás vyvíjena řadu let

Jedním z největších trendů poslední doby na poli plastických operací prsou je tzv. „vnitřní podprsenka”. Lékaři MEDICOM Clinic vypracovali vlastní postup s krásnými výsledky a nenabízí ho žádná jiná klinika. Více o metodě a jejich výhodách se dozvíte v rozhovoru s plastickým chirurgem MUDr. Petrosem Christodoulou.

Pro jaké klientky je metoda „vnitřní podprsenky” vhodná?

Pro všechny klientky, jejichž poprsí ztratilo pevnost. Při augmentaci neboli zvětšení „vnitřní podprsenka” ňadrům odlehčí od váhy implantátu, v případě zmenšení či modelace prsa podrží a pozvedne i bez použití silikonu. Metoda „vnitřní podprsenky“ je vhodná také pro klientky, které podstoupily plastiku prsou v minulosti, ale po letech už nejsou s tvarem poprsí spokojené a zvažují reoperaci.

Co vedlo k tomu, že vznikla „vnitřní podprsenka”?

Součástí každé operace prsou, zvětšení, zmenšení nebo modelace je také zpevnění prsní tkáně. U všech operací prsou však dochází dříve nebo později k jejímu povadnutí. Na vině je gravitace a žádný chirurg nemůže zaručit, že výsledek po operaci prsou bude trvalý. Kromě času zde hraje roli řada faktorů – od tíhy vlastních prsou, velikosti implantátu, elasticity pokožky až po zvolenou metodu.

Po letech usilovné práce se podařilo lékařům vyvinout operační metodu „vnitřní podprsenky“ neboli „internal bra“ či „inner bra“. Tato metoda zvyšuje odolnost tvaru prsou proti působení gravitace a stala se tak mocným nástrojem v rukou chirurgů.

V čem unikátnost metody „inner bra” spočívá?

Metoda „inner bra” zahrnuje řadu různých technik. Tu pravou volí lékař vždy podle individuálních potřeb klientky. Pomocí pevných stehů poprsí zpevní zevnitř a prsní tkáň se „kotví” na hrudní stěnu. Někdy se k tomu využívají také speciální síťky. Tyto síťky jsou umělého nebo živočišného původu, vstřebatelné či nevstřebatelné. Jejich cena je ale vysoká a nepoužívají se proto často.

Techniku „vnitřní podprsenky“ jsme v MEDICOM Clinic vyvíjeli řadu let. Oproti jiným technikám je vysoce účinná a výrazně zvyšuje odolnost prsou proti opětovnému poklesu. Výsledky jsou dechberoucí. Dekolty na pravidelných kontrolách vypadají, jako by popíraly čas i gravitaci.

Plastická chirurgie