Jak na dokonalou postavu

„Klienti přichází s odhodláním ke změně k lepšímu. Jejich přání jsou různá - formování problematických partií, redukce tuku, vyrýsování břicha a další. Mnozí ale tápou, jak toho reálně docílit. Klientům proto sestavuji nejen tréninkový plán, ale i jídelníček na míru. Zastávám názor „všeho s mírou” a nesmíme zapomínat ani na psychickou stránku. S klienty často narážíme na mentální bariéry, které jejich progres brzdí. Často vlivem stresu,” říká Mgr. Jan Poborák, známý fitness trenér a specialista na bodyforming MEDICOM Clinic.

Pokud chcete mít atraktivní a štíhlou postavu nebo definovanější svaly, klíčový je komplexní přístup. Proces hubnutí je jako spojená nádoba. Pokud budete cvičit několikrát týdně, ale špatně jíst, málo spát nebo nebudete mít dobře nastavenou mysl, nebude to fungovat, jak má. Specialisté na formování postavy MEDICOM Clinic doporučují tzv. 5P pro sexy křivky, se kterými slaví naši klienti vítězství nad přebytečnými tuky.

 

Jak na dokonalou postavu díky 5P doporučení

 

1. PŘIMĚŘENÝ POHYB

Pravidelný pohyb je nezbytný pro spalování tuků a budování svalové hmoty. A to jak aerobní, tak i silový trénink. Aerobní cvičení, jako je chůze, běh nebo jízda na kole, pomáhají spalovat kalorie a zlepšit kondici, zatímco silový trénink pomáhá budovat svaly a zlepšit celkovou postavu. Cvičení navíc díky přirozenému vyplavování endorfinu zlepšuje náladu.

Pokud nejste velkým fanouškem sportu, nevzdávejte se už při prvním z „P”. Do svého režimu postupně zařaďte pohyb, který je vám příjemný. Nezapomínejte, že změna postavy je především o zlepšení svých rutinních návyků. Dobrou zprávou je, že k rýsování postavy existují na trhu účinní pomocníci, o kterých si v článku ještě povíme.

 

2. PRAVIDELNÁ STRAVA

Je důležité jíst pravidelně v menších porcích a vybírat si zdravé potraviny, jako je ovoce, zelenina, celozrnné produkty, bílkoviny a zdravé tuky, naopak omezit sladkosti, fast food a tučná či příliš slaná jídla. Kromě ubývajících kilogramů vám poděkuje také lymfatický systém a tělo se odvděčí přílivem nové energie.

Svých cílů spolehlivě dosáhnete, pokud dokážete uhlídat správný kalorický příjem. Jednoduchá rovnice – příjem a výdej – se často stává základním problémem. Ne každý si dokáže bez odborné pomoci sestavit jídelníček, který bude odpovídat jeho potřebám a plánu. Pokud váš progres stagnuje, dost pravděpodobně je chyba zde. Větší potíž nastává v případě neúměrně nízkého příjmu kalorií. Přílišný deficit ubírá energii a v dlouhodobém horizontu může být dokonce zdraví nebezpečný, nemluvě o nechtěném jojo efektu. Poradit se s odborníkem alespoň v prvních fázích hubnutí či nabírání svalstva zajistí rychlejší a především bezpečné a dlouhodobé výsledky.

 

3. PITNÝ REŽIM

Často opomíjený a přesto tolik důležitý pro udržení zdraví a tvarování dokonalé postavy. Doporučuje se vypít alespoň 2 litry tekutin denně u žen a okolo 3 litrů u mužů. Není ale nápoj jako nápoj. Měli byste se vyvarovat nápojům obsahující cukr a alkohol, které přidávají kalorie a mohou bránit hubnutí. Nejlépe poslouží čistá voda bez bublinek nebo bylinkové čaje.

Dostatek tekutin úzce souvisí s vyplavováním škodlivin z těla. Jejich usazování může mít zdravotní rizika, například na funkci ledvin, ale také nepříznivě ovlivňovat lymfatický systém nebo přispívat ke vzniku celulitidy. Právě s celulitidou bojuje stále více žen, dokonce i těch aktivních a štíhlých.

 

4. POZITIVNÍ MYŠLENÍ

Je důležité mít pozitivní postoj a věřit, že dosáhnete svého cíle. Doporučuje se také najít motivaci. Na stres, vypětí a nedostatek spánku může tělo reagovat ukládáním tuku nebo nadměrnou únavou. Své cíle si proto nastavte realisticky. Buďte důslední, ale nikoli zbytečně sebekritičtí. Radujte se i z malých úspěchů jako volnějšího oblečení nebo lepších výkonů ve sportu. V opačném případě se zbytečně netrestejte. Přijměte neúspěch jako výzvu a zamyslete se, kde může být zakopaný pes.

 

5. PŘÍSTROJOVÁ OŠETŘENÍ

Abyste udrželi svou motivaci, můžete si pomoct neinvazivními přístrojovými ošetřeními tělametoda EMSCULPT NEO k formování postavy nebo procedura EMTONE pro redukci celulitidy a zpevnění pokožky. Jsou navržené tak, aby rychle a efektivně redukovaly tuk, posílily svalstvo a vytvarovaly problematické partie bez nutnosti trávit dlouhé hodiny v posilovně.

 

Tyto revoluční metody dobyly svět a jsou k dispozici také v MEDICOM Clinic, kde díky nim slavíme skvělé výsledky našich klientů. K metodám EMSCULPT a EMTONE poskytujeme komplexní balíček včetně výživového poradenství a tréninkového plánu na míru. Výsledky klientů měříme pomocí tělesné analýzy, a tak jasně vidíme, jak se tuky přeměňují na svaly.

 

Od ledna 2023 na pražské pobočce můžete vyzkoušet také absolutní novinku  EMSCULPT NEO EDGE – procedura navržená pro dokonale štíhlý pas dosahuje výsledků srovnatelných s liposukcí neinvazivně a bez rizika vzniku nerovností.       

Hubnutí