Diastáza a jak dostat břišní svalstvo zpět na správné místo

Diastáza je stav, při kterém dochází k oddálení nebo roztažení břišních svalů. Projevuje se jak vizuálně, a sice viditelným oddálením nebo prohloubením mezi břišními svaly, ale také omezujícími pocity slabosti v oblasti trupu, bolestmi zad nebo problémy s držením těla. Často vzniká během těhotenství, kdy rostoucí děloha může vyvíjet tlak na břišní stěnu a způsobovat tak její roztažení. V některých případech se po porodu břišní svalstvo vrátí zpět do původní polohy přirozeně. U někoho však potíže mohou přetrvávat dlouhé roky. Jak dostat břišní svaly zpět do formy?

 

Jaké jsou nejčastější příčiny vzniku diastázy?

 

  • těhotenství
  • nadměrné namáhání břišní oblasti
  • příliš intenzivní cvičení nebo nevhodná technika
  • nadváha či obezita

 

Nejčastější metodou léčby diastázy jsou cvičení zaměřená na posílení středu těla, techniky dýchání a úpravy životního stylu. Pomoct a výrazně urychlit proces mohou i přístrojová ošetření. V MEDICOM Clinic nabízíme vysoce účinnou metodu EMSCULPT NEO. Kromě aktivní rehabilitace současně dochází k budování nového svalstva až o 25 % a také k neinvazivní redukci tuku až o 30 %, včetně viscerálního. Tato efektivní a zcela bezpečná metoda využívá elektromagnetickou stimulaci. Pomocí silných svalových kontrakcí zapojuje i hluboké břišní svalstvo v takové intenzitě, které není možné dosáhnout běžným cvičením. Stimulace přispívá k posílení svalů břišní stěny a zlepšuje tak jejich stabilitu i podporu.

 

Počet sezení je stanoveno během konzultace individuálně dle stavu klienta. Většinou je doporučeno absolvovat 4 až 6 sezení. Zkušenost s touto procedurou má i herečka Ester Geislerová, která se s diastázou břišních svalů po porodu potýkala téměř 17 let.

“Přišlo mi to naprosto neuvěřitelné. Hned jsem cítila, jak se člověk narovná a přestaly mě bolet záda.” Ester Geislerová

Pokud je oddálení svalů většího rozsahu, konzervativní léčba cvičením nemusí být úspěšná. V takových případech je pak jediným řešením chirurgický zákrok - abdominoplastika. Zákrok se většinou provádí ke zlepšení vzhledu oblasti břicha, kdy se odstraňuje přebytečná kůže a tuk. Součástí abdominoplastiky bývá i zpevnění břišních svalů a jejich posun do správné pozice. Jediný zákrok tak komplexně řeší jak estetickou, tak funkční stránku.

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Plastická chirurgie Hubnutí