Proměna Marie: plastická operace jí vrátila chuť do života

Péče o handicapovanou Karolínku vyžaduje 24 hodinovou péči. Marii (32) tak na sebe  samotnou mnoho času nezbývá. Kvůli kombinaci stresu, nedostatku spánku a nepravidelné stravy se Marii nedařilo zhubnout v oblasti břicha. Se svou postavou byla velice nespokojená. Přála si změnu, která by ji motivovala se o sebe začít více starat.

 

Od porodu dcery uběhla nějaká doba, avšak převis na břichu ne a ne zmizet. Marie proto začala uvažovat o plastické operaci. V rozhodnutí ji podpořila kamarádka, a tak se odhodlala navštívit MEDICOM Clinic v Praze. Nadchlo ji prostředí kliniky i vstřícný a ochotný personál. “Na klinice jsem se cítila jako doma. S ničím nebyl problém, všichni se mnou jednali s úsměvem,” radovala se.

 

Marie navštívila MUDr. Pavla Popelku. Jeho specializací jsou mimo jiné právě šetrné liposukce v lokální anestezii. Vedle rychlé rekonvalescence jsou dalšími výhodami zákroku i minimální zátěž pro organismus. Pacientka tak bezprostředně po operaci odchází domů. To Marie ocenila, protože tak mohla být s dcerou Karolínkou. “Pan doktor byl velmi ochotný, vysvětlil mi veškerý postup plánovaného zákroku. Opadly ze mě veškeré obavy a věděla jsem, že jsem v těch nejlepších rukou,” popsala Marie dojmy ze setkání s plastickým chirurgem MUDr. Pavlem Popelkou.

 

“Paní Marie za mnou přišla na konzultaci, protože ji trápilo větší bříško. Vzhledem k silnější tukové vrstvě, a protože jsme museli současně vyřešit nadbytek kůže, doporučil jsem jí laserovou liposukci. Laser prohřeje podkoží a nastartuje syntézu kolagenu. To vede k následnému vypnutí kůže v operované oblasti, což jsme u paní Marie potřebovali.” MUDr. Pavel Popelka

Marie se dle jejích slov cítila dobře jak během, tak i bezprostředně po operaci: “Cítila jsem se skvěle a druhý den jsem mohla už opatrně fungovat. Bolest bych přirovnala k pocitům po náročnějším cvičení. Zákrok mi pomohl po psychické stránce, motivovalo mě to dále na sobě pracovat.”

 

Laserová liposukce zeštíhluje i vypíná pokožku

Laserová liposukce má dva stěžejní benefity. Nejen že tvaruje postavu, laserová energie navíc současně prohřívá podkoží, což stimuluje tvorbu vlastního kolagenu a elastinu. Pokožka se tak postupně vypíná a zpevňuje. Oproti starším liposukčním metodám tak v jediném zákroku řeší nejen nadbytek dané partie, ale také povolenou kůži.

Hrozí při zákroku nějaká rizika?

Moderní metody tvarující postavu prochází přísnou certifikací a jsou nanejvýš bezpečné. Díky nové generaci laserové liposukce je zákrok téměř bezbolestný, navíc rychlý. Je tedy možné během jednoho zákroku modelovat více menších partií nebo například břicho i v lokální anestezii. Výrazně se zkrátila také délka rekonvalescence a nošení pooperačního prádla až o polovinu, což klienti oceňují.

 

Celková rekonvalescence po laserové liposukci břicha trvá přibližně 4-6 týdnů. Po tu dobu je nutné dodržovat nošení stahovacího pooperačního prádla. Doporučuje se také válečkování operované partie nebo procedura EMTONE pro vyrovnání případných drobných nerovností.

 

 

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Plastická chirurgie Hubnutí