Konečně mám krásné ploché břicho. Nahá už se nestydím

Během 10 let se paní Soně (34 let) podařilo zhubnout úžasných 65 kilogramů. Stabilní váhu si držela několik dalších let, ale stále jí něco chybělo. Dál cvičila a pracovala na sobě, aby dosáhla plochého břicha. To se jí ale nedařilo. Postupem času se ho naučila maskovat a snila o dobře padnoucím oblečení. Toužila po tom, aby se cítila přitažlivější pro partnera. Chtěla si hrát s dcerou na pláži, aniž by si u toho musela hlídat plavky.

plastika bricha

Paní Soňa se nakonec rozhodla, že po těhotenství podstoupí plastickou operaci břicha - abdominoplastiku a objednala se na konzultaci na naši brněnskou pobočku MEDICOM Clinic k plastickému chirurgovi MUDr. Martinu Fialovi.

Z konzultace jsem byla lehce nervózní. Všechno ze mě ale opadlo podáním ruky s panem doktorem. Byl milý, empatický a působil velmi přátelsky. Zodpověděl všechny mé dotazy a zbavil mě veškerých obav. Díky tomu jsem neměla strach ani z plánované operace. Naopak jsem se moc těšila,“ komentuje první zážitek paní Soňa.

plastika břicha

Na konkrétní podobě zákroku se s lékařem rychle shodli. „Paní Soňa se na mě obrátila s prosbou o řešení tvaru svého břicha po porodu a výrazném zhubnutí. Klientka je velmi štíhlá, ale převis břicha jí zůstal. Doporučil jsem jí abdominoplastiku včetně zpevnění svaloviny,“ vysvětluje MUDr. Martin Fiala.

Očekávaná bolest nedorazila

Zákrok, který se provádí v celkové anestezii, trval zhruba dvě hodiny. Když se Soňa probudila, nejvíce ji překvapilo, že necítí žádnou bolest. „Nepotřebovala jsem ani tišící léky. Většinu dne jsem prospala a navečer jsem už mohla vstát z postele. Velmi mě potěšilo, když mě pan doktor po zákroku osobně navštívil a byl nadšený z průběhu operace,“ vypráví.

Na klinice pak strávila další dva dny a vychutnávala si, podle svých slov, nadstandardní servis a příjemné prostředí. „Všichni se ke mně chovali přívětivě. Od recepce, přes anesteziologa až po zdravotní sestřičky,“ dodává Soňa s úsměvem.

S výsledkem je spokojená ona i lékař

plastika bricha

Ještě před zákrokem si Soňa v rodině na měsíc domluvila pomoc s péčí o dceru. „Týden po operaci jsem poctivě odpočívala. Poté jsem začala postupně přidávat běžné povinnosti. Bylo mi dokonce natolik dobře, že mě museli blízcí nutit, abych více odpočívala,“ směje se Soňa při popisu rekonvalescence.

Všechno se však dobře zahojilo a ona si teď užívá nového břicha. „Zákrok proběhl bez komplikací, klientka dodržovala pooperační pokyny a s výsledkem jsme oba spokojeni,“ přitakává plastický chirurg Martin Fiala. Jizvu, kterou operace na břiše zanechává, doporučuje ošetřit dermatologickou korekcí, aby byla po zahojení jemnější a světlejší.

Změna všem vyrazila dech

Když se Soňa krátce po zákroku poprvé podívala na břicho, byla ohromená. Její očekávání se splnila. „Konečně jsem měla krásný nový pupík. Pan doktor Fiala má zlaté ruce. Nepotřebuji se už nahá schovávat. Cítím se skvěle a mám mnohem vyšší sebevědomí,“ prohlašuje s nadšením.

plastika břicha

I Soniny blízké její změna pozitivně zaskočila. „Nikdo nečekal až takovou proměnu. Okolí, kterému jsem o zákroku neřekla, nic netuší. Myslím ale, že kdyby věděli, co se dříve pod oblečením schovávalo, byli by šokovaní,“ myslí si.

Soňa teď zvažuje, že se na naši kliniku ještě v budoucnu vrátí. S lékařem nezávazně konzultovali další partie, na kterých se podepsal razantní úbytek váhy.

Pokud se v budoucnu pro nějaký zákrok rozhodnu, tak určitě v MEDICOM Clinic. Všem ostatním ženám i mužům bych ráda vzkázala, že pokud touží po novém břichu a omezuje to jejich osobní a intimní život, ať neváhají a jdou do toho. Výsledek je k nezaplacení,“ zakončuje Soňa vyprávění.

I vy můžete mít brzy krásné ploché břicho. Zjistěte o zákroku více

Také vás trápí převislé břicho a chtěli byste se cítit stejně jako paní Soňa dnes? Zkonzultujte své přání s našimi odborníky. Zavolejte do našeho Centra péče o klienty na bezplatné číslo 800 254 642 a zamluvte si termín konzultace u některého z našich lékařů.

Plastická chirurgie Hubnutí