NOVINKA: BIOSTIMULACE OČNÍHO OKOLÍ POLYNUKLEOTIDY

Polynukleotidové ošetření vyniká mezi ostatními estetickými procedurami díky svým jedinečným regeneračním vlastnostem a schopností stimulovat přirozené hojivé procesy v těle. Na rozdíl od dermálních výplní nebo botulotoxinu se polynukleotidová terapie zaměřuje na omlazení pokožky zevnitř a poskytuje jí přirozenější a jemnější vylepšení. Polynukleotidy výrazně zlepšují pevnost, hustotu i kvalitu pokožky, dokonce i v delikátním očním okolí. Víc novinku mezi ošetřeními popsala korektivní dermatoložka Medicom Clinic MUDr. Sabina Sellner, Ph.D.

 

Jedná se o vědecky potvrzenou metodu biostimulace, která obsahuje polynukleotidy stimulující regeneraci pokožky. Tkáňové stimulátory přitom nemění rysy obličeje. To je výhodné zejména v dlouhodobém horizontu. Nehrozí strašák zvaný over-filled efekt, ke kterému dochází nepřiměřenou a příliš častou aplikací kyseliny hyaluronové.

CO JSOU POLYNUKLEOTIDY?

Polynukleotidy jsou látky složené z řetězců nukleotidů, které jsou základními stavebními bloky nukleových kyselin DNA a RNA. Mají schopnost stimulovat syntézu kolagenu a elastinu, což zlepšuje pevnost a elasticitu kůže. Tyto látky mohou mít také antioxidační a protizánětlivé účinky, což pomáhá chránit kůži před poškozením a podporuje její zdraví.

 

JAKÉ JSOU ÚČINKY POLYNUKLEOTIDŮ PŘI BIOSTIMULACI?

Hloubková hydratace: Podobně jako kyselina hyaluronová mají schopnost vázat vodu, a tím hydratují pokožku zevnitř.

 

Stimulace tvorby kolagenu a elastinu: Podporují činnost fibroblastů, buněk zodpovědných za produkci těchto důležitých strukturálních proteinů v pokožce.

 

Regenerační a reparativní účinky: Podporují hojení kůže, obnovu buněk a snižují zánětlivé procesy.

 

Antioxidační vlastnosti: Chrání buňky před škodlivými vlivy volných radikálů.

 

VÝHODY BIOSTIMULACE OČNÍHO OKOLÍ

  • Výrazné hydratační a vyživující účinky na hluboké vrstvy kůže
  • Zlepšení textury, struktury a pružnosti kůže
  • Redukce vrásek a jemných linek
  • Rozjasnění a sjednocení tónu pleti
  • Vhodné pro osoby s poškozenou kožní bariérou, citlivou pletí či jako udržovací biostimulační ošetření

S ČÍM BIOSTIMULACE S POLYNUKLEOTIDY POMÁHÁ?

  • Vyhlazení a rozjasnění očního okolí
  • Redukce vrásek a tmavých kruhů pod očima
  • Omlazení a hydratace i velmi jemné pokožky
  • Pozvednutí obočí

 

JAK OŠETŘENÍ PROBÍHÁ?

Samotná procedura trvá jen pár minut. Polynukleotidy se bezpečně aplikují pomocí malé jehličky nebo kanylou pod kůži kolem očí. Bezprostředně po zákroku mohou být patrné lehké otoky případně modřinky. V den ošetření nedoporučuji velkou zátěž, sportování, slunění nebo saunu. Mimo to si biostimulace nevyžaduje další rekonvalescenci.

 

JAK ČASTO OŠETŘENÍ OPAKOVAT?

Efekt je viditelný již po prvním ošetření. Je vhodné pro všechny typy pleti, jako prevence v mladém věku, stejně tak pro pleť zralou. Pro co nejlepší výsledek a pro rozzářené, mladistvé oční okolí doporučuji zákrok opakovat 2-4x v intervalu 2-4 týdnů. Pro udržení hloubkové regenerace pokožky je dobré metodu biostimulace opakovat každých 4–6 měsíců dle stavu pleti. Ošetření lze podstoupit celoročně.

 

PRO KOHO OŠETŘENÍ POLYNUKLEOTIDY NAOPAK NENÍ VHODNÉ?

Ošetření není vhodné pro osoby mladší 18 let, těhotné nebo kojící ženy či při autoimunitním onemocnění, aktivní kožní infekci nebo zánětu v místě aplikace. V případě alergie nebo přecitlivělosti na některou ze složek je třeba být opatrný, protože aplikace může vyvolat nežádoucí reakce. 

 

POUŽÍVÁ SE VÝHRADNĚ NA OČNÍ OKOLÍ, NEBO I JINÉ PARTIE?

Polynukleotidy mohou být aplikovány na různé oblasti obličeje nebo těla, kde je potřeba regenerace kůže a stimulace tvorby kolagenu a elastinu. Nejčastěji se uplatňují v péči o:

  • Obličej: včetně oblastí jako jsou čelo, lícní kosti a brada, kde pomáhají zlepšit texturu kůže, snižují viditelnost vrásek a posilují pevnost a elasticitu kůže.
  • Krk a dekolt: pomáhají zlepšit pevnost kůže, redukovat vrásky a poskytnout mladistvější vzhled této partie
  • Ruce: aplikují se k redukci vrásek, zlepšení textury kůže a obnovení mladistvého vzhledu.
  • Tělo: různé oblasti, jako jsou ramena, břicho, hýždě nebo stehna, kde mohou pomoci zlepšit pevnost a elasticitu kůže a snížit viditelnost strií nebo jiných nedokonalostí.
  • Posílení vlasů: polynukleotidy aplikované do pokožky hlavy mohou posilovat vlasy a pomáhat kontrolovat hormonální vypadávání vlasů
  • Jiné části těla: osvědčily se i na dalších partiích podle individuálních potřeb pacienta a konkrétních indikací, například oblasti s jizvami, striemi, akné nebo pigmentovými skvrnami.

Napište nám

Formulář byl úspěšně odeslán. Děkujeme.

Formulář nebyl odeslán. Zkuste to prosím znovu.

Book icon

Chcete se dozvědět více?
Přijďte na nezávaznou konzultaci.

Objednat se

Novinky Omlazení Dermatologie