Okolí mi teď lichotí. Nejlepší je ale můj vlastní pocit

Asymetrie prsou trápila paní Kateřinu (26 let) od puberty. Už tehdy přemýšlela, že si nechá ňadra upravit, ale plastická operace byla pro ni v tu dobu nedosažitelná. Jakmile dospěla, byla si jistá, že zákrok podstoupí. Zlomovým bodem se nakonec stalo léto. Kvůli úbytku váhy a porodu druhého syna se prsa zmenšila, změnila tvar a asymetrie byla ještě viditelnější.

MEDICOM CLINIC

Dlouhodobou nespokojenost řešila Kateřina nejdříve u svého lékaře. Ten ji ale uklidňoval, že asymetrií trpí většina žen. „Negativní myšlenky jsem na chvíli odložila a snažila se se svým vzhledem smířit. Stále jsem ale nebyla spokojená. Po čase jsem opět začala hledat řešení,“ popisuje své počáteční zkušenosti Kateřina.

Nakonec se obrátila na naši pobočku MEDICOM Clinic v Praze a objednala se na konzultaci k plastickému chirurgovi, panu primáři MUDr. Pavlu Horynovi. „Už první setkání proběhlo na jedničku. Sice jsem se styděla a nebylo mi moc příjemné se svléknout, ale pan primář byl tak profesionální a sympatický, že ze mě stud brzy opadl. Když jsme začali problém řešit, uvědomila jsem si, že se můj život už mění k lepšímu,“ popisuje setkání Kateřina.

medicom clinic

S lékařem se brzy domluvili na nejlepším řešení, jak poprsí vymodelovat. „Doporučil jsem zvětšení pravého prsu implantátem a levostrannou modelaci prsu s augmentací (zvětšením). Cílem bylo přirozené zvětšení prsou docílení symetrie prsou. Zvolil jsem kulaté implantáty o velikosti 295CC,“ vysvětluje primář MUDr. Pavel Horyna.

Důležitý byl přirozený vzhled

S naplánovaným termínem zákroku přepadla Kateřinu nervozita. „Dostala jsem strach. Nikdy předtím jsem na žádné operaci nebyla. Nevěděla jsem, jak zareaguji na anestezii. Měla jsem také obavy, jestli budu s výsledkem spokojená, jak změnu přijme okolí a jestli nebude moc viditelná. Chtěla jsem hlavně vypadat přirozeně,“ svěřuje se Kateřina.

Obavy ji ovšem přešly hned po operaci. „Když jsem přišla k sobě, nevěřila jsem, že už je po všem. A že už mám nová prsa. Vychutnávala jsem si krásnou a čistou kliniku a servis ochotného personálu,“ dodává klientka.

Několik dní po zákroku ještě Kateřina užívala léky tišící bolest. „Některé aktivity mi byly méně příjemné. Třeba jízda autem nebo vstávání z postele. Brzy jsem se ale cítila dobře. Dávala jsem na sebe pozor a zhruba za měsíc jsem mohla začít dělat všechno jako dříve,“ říká Kateřina.

MEDICOM CLINIC

„Operace proběhla bez komplikací, stejně tak i následné hojení. S výsledkem jsme oba, já i klientka, velmi spokojeni,“ doplňuje primář MUDr. Pavel Horyna.

Potěšení z nákupu nového prádla

Kateřina se moc těšila na chvíli, kdy jí lékař sundá náplasti. „Když jsem uviděla výsledek, byla jsem nadšená. Jakmile to bylo možné, zkoušela jsem si nové spodní prádlo a plavky. Dříve jsem se při nákupech odbývala. Málokterá podprsenka mi seděla tak, abych ji mohla nosit,“ vzpomíná s úsměvem.

Změny si začalo všímat i okolí. Kateřina ukázala nová ňadra mamince a kamarádce. „Obě je moc chválily. Kamarádka dokonce začala uvažovat, že podstoupí stejný zákrok jako já. Nejlepší je ale můj vlastní pocit. Chtěla jsem být spokojená a teď se to stalo. Ráda chodím bez prádla a podle manžela mi vyrostlo i sebevědomí,“ hodnotí vesele Kateřina.

MEDICOM CLINIC

Krátce po operaci dokonce uvažovala o dalších dvou úpravách. „Na to je ale ještě dost času. Musím si to s rozvahou promyslet. Ostatním ženám, které o zákroku také přemýšlí, doporučuji, ať to udělají. Výsledek stojí za to. Podstoupit tuto změnu znamená mít každý den jiný, lepší. Všechny se přece chceme líbit,“ uzavírá Kateřina.

Chcete se i vy cítit lépe a sebevědoměji? Zjistěte o zákroku více.

Pokud toužíte po větším, pevnějším a souměrném poprsí stejně jako paní Kateřina, objednejte se na konzultaci s našimi odborníky. Zavolejte nám zdarma do Centra péče o klienty na číslo 800 254 642 a domluvte si termín u některého z našich plastických chirurgů.

Plastická chirurgie